Een boekverfilming of een boekvertaling zou geweldig zijn! - Astrid Boonstoppel

Gepubliceerd op 27 oktober 2021 om 13:00

Auteur Astrid Boonstoppel heeft een groot passie voor het schrijven; niet alleen van boeken, maar ook opinieartikelen, persberichten, nieuwsberichten en speeches voor politici. Dit heeft ze jarenlang gedaan en toen kwam haar eerste boek uit in 2019. Dit is hoe het ging won de Jonge Jury Debuutprijs in 2020. 

Wanneer ben je begonnen met schrijven?

Ik schreef al verhaaltjes toen ik heel klein was. En ik heb voor mijn werk altijd veel geschreven: speeches, persberichten, noem maar op. Maar mijn eerste boek, Dit is hoe het ging, begon ik pas te schrijven toen ik dertig was. En ik heb er echt spijt van dat ik daar niet eerder mee durfde te beginnen! 

Wat vind je zo leuk aan schrijven?

Ik vind bijna alles leuk aan schrijven: het verzinnen van een verhaal, de personages, het begin en het einde en alles daar tussenin! Eigenlijk vind ik het enige niet-leuke dat als het dan eenmaal ‘af’ is, er nog zoveel aan geschaafd moet worden (haha) en het voor de honderdste keer nalezen.

Wie heeft je geïnspireerd om te gaan schrijven?

Dat is niet één persoon, maar dat zijn er heel veel! Alle schrijvers van alle boeken die ik ooit las, die ik geweldig vond denk ik. Bij al die boeken dacht ik altijd: wat nou als ik ook ooit zo’n mooi boek zou kunnen schrijven? Hoe fantastisch zou dat zijn?

  In oktober 2020 kwam het tweede boek uit: 'De Academie'. Het boek gaat over een eliteschool die jaarlijks vijf studenten toelaten. De ambitieuze, talentvolle Em is een van die studenten en kan niet wachten om een van de eigenaren in het echt te ontmoeten!

  Waar kwam het idee vandaan voor dit boek?

  Ik wilde al een tijdje een feministisch boek schrijven dat tegelijkertijd spannend en mysterieus was. En ik houd van de sfeer van zo’n school in een kasteelachtig gebouw. Dus zo begon het.

  Mijn hulp bestaat vooral uit morele steun van al mijn vrienden, familie en mijn collega-auteurs van de podcast: 'I Write Better Than I Talk'. Qua schrijven krijg ik hulp van mijn zusje Daphne, zij is de enige die het mag lezen voordat ik het naar mijn uitgever en redacteur stuur, want zij heeft altijd heel goeie kritiekpunten en ik vertrouw haar blindelings.

  Het schrijfproces van De Academie verliep vrij soepel, behalve aan het einde, toen moest ik ineens nog heel veel verbeteren en heb ik nog best veel veranderd!

  Astrid heeft ook een podcast samen met Chinouk Thijssen, Pamela Sharon en Laura Diane. I Write Better Than I Talk gaat over schrijven en alles wat daarbij komt kijken. 

  Is er wel eens iets mis gegaan tijdens het opnemen van de podcast?

  Toevallig ging er laatst voor het eerst écht iets mis, want we kwamen er na twintig minuten achter dat de podcast niet goed werd opgenomen en toen moesten we opnieuw beginnen. Daar hebben we wel keihard om gelachen gelukkig!

  Wat zou je nog willen bereiken en heb je schrijfplannen voor in de toekomst?

  Ik heb nog zoveel dromen! Ik wil in ieder geval nog heel veel mooie, originele boeken schrijven. En verder? Een boekverfilming of een boekvertaling zou geweldig zijn! Ook ben ik net begonnen met een nieuw boek, maar daar kan ik nog niets over vertellen. Dat durf ik ook niet, anders ben ik bang dat dat ongeluk brengt. Maar er komt zeker nog een nieuw boek aan!

  Wat wil je aan anderen meegeven die ook een droom hebben om te gaan schrijven?

  Veel schrijven en veel lezen, want daar leer je ongelooflijk veel van. En stel het schrijven niet uit tot je dertig bent zoals ik, maar begin gewoon, wie weet wat er gebeurt!

  Dus we kunnen in de toekomst veel van Astrid en haar schrijftalent verwachten! Wil je meer van Astrid weten of ben je benieuwd naar de boeken die ze geschreven heeft? Kijk dan eens op haar website: https://www.astridboonstoppel.nl 

  I Write Better Than I Talk kan je beluisteren op Spotify en dat raad ik zeker aan om te doen :)

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.