Het creëeren van iets waar ik zelf trots op ben en van kan genieten is mijn grootste motivatie - Another View

Gepubliceerd op 2 november 2021 om 15:00

In 2019 begon Anouk haar eigen bedrijf, Another View. Ze maakt illustraties van mensen, dieren of je kan vragen om een ontwerp voor een trouwkaart, verhuizing, geboorte en nog veel meer. Het maakt niet uit wat, Anouk maakt het zo mooi als ze kan. 

Wat heeft je geïnspireerd om te beginnen met tekenen en zulke mooie illustraties te gaan maken? 

Als klein meisje hield ik al van tekenen en volgens mijn moeder roep ik al vanaf dat ik 4 jaar oud was, dat ik later tekenares wilde worden. Dat gevoel is nooit weggegaan, maar juist veranderd in een passie. Eigenlijk weet ik niet beter (haha); Vandaar dat ik nu illustraties maak.

Waarom vind je tekenen zo leuk?

Het creëren van iets waar ik zelf trots op ben en van kan genieten, is mijn grootste motivatie; dat is die passie weer. Daarnaast vind ik het geweldig om iets moois voor anderen te kunnen maken met een betekenis.

Anouk deed op haar 16e eindexamen. Daarna heeft ze een grafisch vormgeven opleiding gevolgd op het mbo, omdat er niet echt wat anders was wat met tekenen had te maken heeft ze voor deze opleiding gekozen, maar bij Anouk bleef het tekenen altijd kriebelen.

Waar kwam het idee voor Another View vandaan?

Na mijn opleiding kreeg ik een baan als ontwerper bij een bureau en daarnaast begon ik met digitaal tekenen. Ik ontdekte allerlei nieuwe technieken en leerde mezelf van alles. Op een gegeven moment vroegen mensen mij om dingen voor ze te tekenen. Eerst binnen de familie en vrienden kring en later ook daarbuiten. Als illustrator ga je eigenlijk nooit in dienst, maar altijd zelfstandig te werk; ben ik dat ook erbij gaan doen naast mijn part-time baan. Ik bedacht een bedrijfsnaam en ben naar de KVK gegaan om me in te schrijven.

Wat wordt er bedoeld met de naam van je bedrijf: Another View?

Voordat ik ging illustreren heb ik een grafische opleiding; ik combineer deze skills nu. Dit is anders dan ik bij andere illustratoren zie. Ik vind dat ik dus een andere kijk heb op het totaal plaatje, vandaar de naam another view.

Wat was de leukste opdracht die je hebt mogen doen als illustrator?

Op dit moment zit ik in de afrondende fase voor het illustreren van een kinderboek. Dit is een droom die uitkomt, want dit wilde ik al jaren doen. Vorig jaar heb ik een boek geillustreerd voor en over mijn eigen dochter. En dit jaar werd ik zomaar ingehuurd om dat voor anderen te doen. Hier dan ook nog geld mee kunnen verdienen is echt een geweldig gevoel. Ik kan niet wachten tot het straks uitgegeven wordt en andere kinderen kunnen genieten van mijn illustraties.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik eind 2019 mijn vaste baan heb opgezegd en daarna full-time ben gaan illustreren. Dit is een van de engste dingen die ik ooit gedaan heb. Tot nu toe gaat het heel erg goed en heb ik hier geen spijt van. Ik ben trots dat het me toch mooi lukt om hiervan rond te komen.

Heb je wel eens voor bekende mensen een illustratie mogen maken?

Ik heb geen bekend iemand mogen illustreren. Wel vind ik het leuk om zelf fanart te maken, het meest recent heb ik de acteurs van Bridgerton geïllustreerd en daarmee een boek cover ontworpen. Dat soort dingen doe ik graag in mijn vrije tijd.

Anouk heeft ook een eigen shop op Etsy waar ze hele mooie dingen verkoopt. Zoals boekenleggers, pins, stickers en nog veel meer. Ze maakt mooie illustraties geïnspireerd op andere films of series. Ook maakt ze haar eigen ontwerpen, zoals een zeemeermin. 

Heb je advies voor beginnende illustrators?

Dit vind ik lastig, want ik leer zelf nog elke dag! Ik denk dat de beste tip die ik kan geven is: niet opgeven. Blijf tekenen, creatief bezig zijn en je zult groeien. Ontwikkeling is het belangrijkste in mijn ogen. Dan komt de rest vanzelf goed!

Wat wil je nog bereiken?

Het lijkt me leuk om nog meer kinderboeken te mogen illustreren. Ook zou ik nog heel graag covers voor andere (Young Adult) boeken willen ontwerpen. Ik ben een echte boekenwurm en dat zou 2 van mijn passies samenbrengen. Het lijkt me dan echt fantastisch om te mogen illustreren/ontwerpen, hier ga ik ook zeker naar op zoek de komende jaren. Daarnaast heb ik ook nog een kleine Etsy shop. In de toekomst zou ik mijn collecties graag nog uitbreiden en nog meer leuke ontwerpen willen maken.

Ik ben zelf ook een keer getekend door Anouk op een event van De Nieuwe Bibliotheek. Dat de tekening ook zo goed op mij zal lijken had ik nooit verwacht! Maar Anouk heeft een heel goed tekentalent, ze maakt elke illustratie op een wonderbaarlijke manier!

Ben je benieuwd hoe Anouk te werk gaat? Of wil je zelf ook getekend worden? Bezoek dan haar website: https://www.joinanotherview.nl 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.