Lightyear

Gepubliceerd op 17 augustus 2022 om 09:00

Lightyear gaat over de welbekende personage uit de Toy Story films. De enige echte Buzz Lightyear.  Waarom was Andy zo fan van Buzz Lightyear? Door de film Lightyear!. Buzz is op missie om een manier te vinden om naar huis te gaan door middel van hypersnelheid. 

Directed by: Angus MacLane

Screenplay by: Angus MacLane

                           Jason Headley

Cast: Chris Evans 

           Keke Palmer 

           Peter Sohn 

           Taika Waititi

To Infinity and Beyond

Buzz en zijn team zijn op missie op een nieuw planeet. Deze planeet blijkt gevaarlijk te zijn met reusachtige vliegen. Als Buzz en zijn team willen vertrekken met het Schip, gaat dit mis en storten ze weer neer. De hypersnelheid kristal is kapot, waardoor ze niet kunnen vliegen. 1 jaar later is er een manier gevonden om te vliegen met hypersnelheid; Buzz begint zijn vlucht en komt nog net op tijd weg terug. Alleen in de 4 minuten dat hij heeft gevlogen, is de planeet waar ze op wonen 4 jaar verder; dit komt door tijdsrek. Buzz blijft het proberen, maar het mislukt steeds. Zijn beste vriendin wordt ouder en start een familie. Totdat buzz weer aankomt en zijn beste vriendin is overleden. De nieuwe commandant zegt dat de missie ophoudt en dat iedereen op deze planeet blijft en het er beste van maakt. Buzz geeft niet op; wanneer een schurk genaamd Zurg een bedreiging wordt probeert Buzz deze te stoppen samen met zijn nieuwe team en om iedereen weer naar huis te brengen. 

Origineel idee

Origineel idee om van de personage Buzz een eigen film te maken, zo houdt Disney Toy Story nog in leven. In plaats van 10 jaar later nog een nieuwe film of serie te publiceren. Na de laatste Toy Story film had ik niet echt hoop meer op iets nieuws. Lightyear was voor mij een aangename verrassing; wie weet wat er nog meer komt? Een serie over Woody en Jessie en hun avonturen in het wilde westen? Toy Story is een deel van mijn jeugd; ik ben met deze films opgegroeid en had er ook veel speelgoed van. Al was Buzz nooit een favoriet geweest toen ik kind was, maar blijkt hij wel een favoriete personage bij veel mensen; volgens de documentaire Beyond Infinity (te zien op Disney plus).

Een trouwe compagnon

Het was raar om Buzz voor het eerst te zien met haar; hij heeft altijd zijn pak aan. Het was ook wennen om andere personages in zo'n pak te zien. Buzz had niet alleen zijn welbekende pak aan, maar had deze keer meerdere outfits aan. Mijn favoriet blijft toch de enige echte originele pak uit de Toy Story films. Buzz werd ook vergezeld door een robot kat, Sox; zijn persoonlijke compagnon. Sox is een belangrijke bijpersonage en helpt Buzz mee aan zijn missie. Naast dit is Sox loyaal en trouw aan Buzz, waardoor Sox al snel een fan favorite zal zijn bij de kijkers. In de Toy Story films zag Buzz de gemene schurk Zurg uiteindelijk als zijn vader. In Lighyear had dit nog een interessante wending..... 

In elke Disney film kunnen we wel verwijzingen verwachten van andere Disney films. Dat zat zeker ook in Lightyear, maar dan moet je wel heel goed opletten; want de verwijzingen zitten goed verstopt. Onder andere zijn er verwijzingen van Toy Story zelf terug te vinden, zoals personages en benamingen. Niet alleen van Toy Story zijn er verwijzingen, maar ook van de films frozen,  Wall-E en een toekomstige Disney film. Buzz Lightyear is een leuke film voor jong en oud! Ik kan je verzekeren dat je het niet droog houdt tijdens het kijken :). 

De film kijken: https://www.disneyplus.com/nl-nl/movies/lightyear/2Pq8mtUg7ztB 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.