Thor: Love and Thunder

Gepubliceerd op 5 september 2022 om 13:00

Thor is terug in zijn gloednieuwe film, Thor: Love and Thunder. Een schurk ontvoert alle kinderen van New Asgard. Thor gaat samen met een oude geliefde en vrienden op avontuur om de kinderen terug te halen. De liefde zal bloeien en de donder zal zich laten vertonen. 

Directed by: Taika Waititi

Written by: Taika Waititi

                       Jennifer Kaytin Robinson

Cast: Chris Hemsworth 

          Natalie Portman 

          Tessa Thompson

          Christian Bale 

Unfinished Drama

Thor probeert zijn leven op te pakken na de strijd met Thanos. Hij heeft zijn knappe lijf weer terug en werkt samen met the Guardians of the Galaxy. Na een tijd besluit Thor om samen verder te gaan met zijn goede vriend Korg en twee reusachtige gillende geiten. New Asgard wordt aangevallen door een spierwitte man genaamd Gorr; hij wil een einde maken aan alle goden. Thor komt in actie om New Asgard te redden, maar dan ziet hij zijn eigen oude Mjölnir door de lucht vliegen. De Mjölnir gaat niet terug naar Thor, maar naar een nieuwe eigenaar Jane. Ja dat heb je goed, de ex van Thor is nu ook een superheld. Gorr neemt alle kinderen mee van New Asgard. Thor, Mighty Jane en hun team gaan opzoek naar Gorr om de kinderen terug te halen. Naast dit probleem hebben Thor en Jane nog samen wat te bespreken....

De vrouwelijk Thor

Mijn verwachtingen voor deze film waren heel anders; Ik dacht dat Thor naar een nieuwe vrouw op zoek ging en dat het een soort wedstrijd werd tussen Jane en King Valkyrie. Ondanks de film helemaal niet zo ging was ik blij om Jane weer terug te zien en de liefde te zien bloeien tussen haar en Thor. Echter vond ik dat Thor en King Valkyrie in andere Marvel films een connectie hadden en zag ik iets speciaals opbloeien; dat was dus geen liefde. Zoals altijd was deze Marvel film ook heel erg komisch; zo kennen we de Marvel films wel. De film had in het begin een herhaling van wat Thor allemaal had meegemaakt in zijn leven. Dit is super fijn voor mensen (zoals ik) die alles kijken, maar na een tijdje wel weer wat vergeten zijn (hahaha). Het is zowel ook fijn voor de mensen die voor het eerst een Marvel film kijken of de films niet op volgorde. Ik raad je wel aan om de Thor films op volgorde te kijken, maar je kan ook meteen met deze beginnen. 

Jane is dus terug en ik hou van haar nieuwe stijl; de vrouwelijke Thor, hoe origineel. Ze is niet zomaar Mighty Jane geworden, daar heeft een rede. Mjölnir heeft haar om een speciale rede uitgekozen. We krijgen in deze film ook meer over de relatie van Jane en Thor te weten en waarom hun relatie opeens abrupt aan een einde kwam. Stormbreaker (2e en huidige hamer van Thor) is een personage op zichzelf en toont emoties naar Thor toe wanneer Mjölnir weer in beeld is. Wat mij ook nog opviel in de film. dat Thor opeens twee ogen had. Ik weet zeker dat hij er één was verloren, maar in deze film heeft hij ze nog allebei (vreemd). Het einde was schokkend en had ik, maar had ik ook maar echt nooit verwacht. Het was droevig, maar tegelijkertijd ook weer heel mooi. Ik ben benieuwd wat dit voor de volgende films over Thor in petto heeft. 

Thor is vanaf 8 september te zien op Disney+

https://www.disneyplus.com/nl-nl/movies/thor-love-and-thunder/3htR8mRAZMoT 

Trailer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.