Gifted

Gepubliceerd op 9 augustus 2022 om 15:00

Mary Adler blijkt een wonderkind te zijn, maar het enige wat haar oom Frank wil is dat ze een kind is. Geen uren met de neus in de rekenboeken. De oma van Mary komt erachter dat ze hoogbegaafd is en probeert Mary naar een andere school te laten gaan. Frank probeert dit met alle mogelijkheden tegen te houden. 

Directed by: Marc Webb

Written by: Tom Flynn

Cast: Chris Evans 

          Mckenna Grace 

          Lindsay Duncan 

          Jenny Slate

Het verhaal

Mary gaat voor het eerst naar school, maar Mary is hoogbegaafd; dat weten oom Frank en buurvrouw Roberta maar al te goed. Bonnie de docent komt erachter dat Mary een wonderkind is en bespreekt dit met Frank. Hij zegt dat Mary gewoon een kind moet blijven zoals haar moeder dat wilde. Zodra Mary het opneemt voor een klasgenoot raad de directrice aan om Mary naar een hogere school te doen; Frank weigert dit. De oma van Mary komt na 7 jaar langs en is ervan bewust dat Mary hoogbegaafd is. Ze begint een rechtszaak tegen Frank om Mary naar een hogere school te doen. 

Gevoelig onderwerp

Het verhaal was interessant en hield me in spanning. Wie zal de rechtszaak winnen? Je blijft tijdens het kijken willen dat Frank wint en dat Mary gewoon bij hem kan blijven. Er zat een goede structuur van begin to eind en het verhaal was ook goed te volgen. De film draait volledig over het welzijn van het kind, wat is het beste voor haar? Alleen vergeten we wat wil het kind zelf? De film gaat over een gevoelig onderwerp en het zal dan ook niet lang duren totdat de eerste traantjes bij de kijker vallen. 

Van Captain America naar een vaderrol

Dat het verhaal sentimenteel is heeft ook te maken met het acteerwerk; McKenna Grace en Chris Evans samen te laten acteren is een hele goede keuze; je gelooft wat ze zeggen, wat ze menen en wat ze doen. Mckenna Grace was in deze film 11 jaar jong en heel schattig, zoals we haar in de meeste films kennen. Nu gaat ze alweer richting haar volwassenen jaren. Ze steelt de show in de film en vertoont veel diepgang. Chris Evans is overgestapt van de welbekende Captain America naar een vaderrol met empathie. Hij zet zijn rol van oom Frank zo mooi en subtiel neer. 

Op het einde van de film is er nog een plotwending die ik totaal niet had verwacht. Gifted is een mooie dramafilm wat waard is om naar te kijken. Pak je zakdoek er maar bij, want er komen zeker tranen tijdens het kijken van deze mooie film. Gifted is te zien op Disney+; wat vond jij van deze film?

De film kijken: https://www.disneyplus.com/nl-nl/movies/gifted/5ZakTL3byRDj 

https://www.pathe.nl/film/23106/gifted 

Trailer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.