Black Beauty

Gepubliceerd op 14 juli 2022 om 14:00

Trek je cowboy laarzen maar aan, want de film Black Beauty neemt je mee op een spannend avontuur. Nadat een wild paard gescheiden wordt van haar familie ontmoet ze een jonge tiener die haar ouders heeft verloren; aan Black Beauty de taak om haar te helpen er weer boven op te komen. 

Directed by: Ashley Avis

Screenplay by: Ashley Avis 

Cast: Kate Winslet 

          Mackenzie Foy 

          Iain Glen

Based on: Black Beauty from Anna Sewell

Een wild avontuur

Black Beauty is een wild paard die samen met haar andere paardenfamilie een vrij leven leid. Op een dag trekt Black Beauty de aandacht van een paar cowboys; deze cowboys nemen Black Beauty en andere paarden mee, daardoor wordt Black Beauty gescheiden van haar moeder. Een man genaamd John Manly koopt Black Beauty over om haar te temmen op de manege waar hij werkt. Het temmen lukt niet en Black Beauty verzet zich in ieder weg tegen John. Op een dag komt Jo Green bij haar oom John wonen, Jo is haar ouders verloren door een auto ongeluk. Ze wil niks met haar oom te maken hebben; Black Beauty voelt dezelfde pijn in Jo die zij ook heeft en zo worden de 2 langzaam beste vriendinnen. Black Beauty is ondertussen een getemt paard geworden en moet worden verkocht. Jo laat dit niet toe en probeert Beauty zelf te kopen door te werken op de manege; maar de oom van Jo vertelt haar dat ze de manege sluiten en alle paarden moeten verkopen. Voordat Jo afscheid kan nemen van Black Beauty is ze al weg. Jo laat het hier niet bij en gaat op zoek om Black Beauty terug te vinden. 

Modern verhaal 

Mijn verwachtingen van de film waren heel anders; ik had verwacht dat Black Beauty ging over een paard dat gepakt werd door cowboys en vervolgens terecht kwam bij een indiaan etc. Net zoals het verhaal van Spirit, maar dat bleek dus totaal niet zo. Black Beauty speelde zich af in de tijd van nu; nergens indianen en tipi tenten te bekennen. De film is gebaseerd op het boek: Black Beauty geschreven door Anna Sewell. Het blijkt dus dat van dit boek al honderden films zijn gemaakt en dus ook deze film. Black Beauty is wel te vergelijken met Spirit. Jo en Beauty waren net Lucky en Spirit; naast deze vergelijking kreeg Black Beauty ook haar paarden vrienden op de manege; net zoals Spirit dat ook kreeg in de serie. 

Goede film voor vermaak

De film was heel mooi; de film begon met slowmotion beelden van rennende paarden met daaronder een voice-over. Dat voelde net als een verhaaltje voor het slapen gaan. Het verhaal in het algemeen was in het begin goed te volgen, maar later werd het slordig en langdradig. Tijdens de zoektocht van Jo verhuisde Beauty steeds opnieuw en opnieuw naar een nieuwe eigenaar. Dit verloor mijn aandacht tijdens het kijken. Verder was het een mooie film en goed voor vermaak om te kijken. 

Black Beauty kijken: https://www.disneyplus.com/nl-nl/movies/black-beauty/5xblDh090q9k 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.