Eiffel

Gepubliceerd op 27 juli 2022 om 11:00

Een beroemde toren waar Parijs bekend om staat, de Eiffeltoren! Maar wat is de geschiedenis van deze Eiffeltoren? Het begint allemaal bij Gustave Eiffel een ingenieur die al verschillende projecten heeft gedaan; Voor de aankomende wereldtentoonstelling maakt hij de welbekende Eiffeltoren, om de 100ste verjaardag van de Franse revolutie te vieren. Voor Gustav Eiffel heeft de toren een andere betekenis. 

Directed by: Martin Bourboulon

Screenplay by: Caroline Bongrand 

Cast: Romain Duris 

          Emma Mackey 

Een romantisch verhaal 

Gustav Eiffel heeft meegedaan aan verschillende projecten, zoals het maken van het vrijheidsbeeld. Voor de aankomende wereldtentoonstelling ontwerpt Gustav een toren in de vorm van een A. Hij is verliefd op een vrouw genaamd Adrienne, maar deze twee worden in alle gevallen tegengehouden om bij elkaar te zijn; ze proberen het toch. Gustav wint met het idee van zijn toren tijdens de tentoonstelling en zo wordt de beroemde Eiffeltoren gebouwd. Adrienne heeft ondertussen een man, maar ze is nog steeds verliefd op Gustav en andersom. Dit wordt ontdekt door de man van Adrienne; door jaloezie gaat hij Gustav en zijn toren dwarsbomen. De keuze is aan Gustav en Adrienne of ze kiezen voor elkaar of het monument. 

Goed je aandacht nodig

Het verhaal was moeilijk om te volgen. Er werd vaak geswitcht tussen het heden en het verleden; hierdoor verloor de film zijn structuur. Het eerste halfuur had ik ook geen idee naar wat ik keek en wat de personages deden. Later werd het allemaal duidelijker wat er aan de hand was. Voor deze film heb je dus wel goed je aandacht nodig, want de handelingen en wat er gezegd wordt is belangrijke informatie. De relatie tussen Adrienne en Gustav is heel romantisch. Ze houden ontzettend van elkaar, maar kunnen niet bij elkaar zijn. Dit maakt het sentimenteler voor de kijker en zo komt de boodschap ook duidelijk over. 

Belangrijk moment

Van films die iets over geschiedenis vertellen vind ik altijd leuk om te zien. Eiffel is een belangrijk moment van vroeger en werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling in 1889. Waarom Gustav de Eiffeltoren heeft gebouwd is om een hele romantische reden. Sinds ik deze film heb gezien kijk ik ook heel anders naar de Eiffeltoren dan voorheen. Het is ook interessant om te zien hoe de Eiffeltoren is ontstaan in de stad van de liefde. Eiffel is een interessante film om te zien; zelfs een goede film voor kinderen. Het vertelt over de Eiffeltoren en over de liefde. Al heeft het wel je aandacht nodig om het verhaal te volgen. Nu is het aan jou lezer, om de film te bekijken en mee te gaan in een romantisch verhaal over de prachtige toren uit Parijs.

Eiffel kijken: https://www.primevideo.com/dp/amzn1.dv.gti.7c0c821c-c6d3-4f59-9576-601c365a0cee?autoplay=0&ref_=atv_cf_strg_wb 

https://www.pathe.nl/film/25566/eiffel