Fantastic Mr. Fox

Gepubliceerd op 11 juli 2022 om 13:00

Fantastic Mr. Fox gaat over Mr. Fox die van beroep vogels steelt van boeren. Nadat hij hiermee jarenlang is gestopt krijgt Mr. Fox er weer zin in om vogels te stelen, maar dit gaat mis. 3 boeren willen Mr. Fox te grazen nemen voor wat hij heeft aangericht.....

Directed by: Wes Anderson 

Screenplay by: Wes Anderson

                           Noah Baumbach 

Cast: George Clooney 

          Meryl Streep 

          Jason Schwartzman

          Bill Murray

Based on: Fantastic Mr. Fox by Roald Dahl

Het verhaal 

Mr Fox gaat samen met zijn vrouw op duivenjacht, tijdens de duivenjacht komen ze samen vast te zitten in een kooi. De vrouw van Mr. Fox zegt dat hij een andere baan moet nemen en dat ze zwanger is. Mr. Fox en zijn vrouw bevrijden zichzelf door een gat te graven onder de grond. 2 jaar later (12 jaar in vossenjaren), Mr. Fox werkt bij de krant; hij heeft een zoon gekregen en is gelukkig. Toch voelt hij zich arm, doordat ze in een hol wonen. Mr. Fox heeft een nieuw huis gevonden dat een mooie lange boom is, alleen vertelt zijn advocaat hem dat het een gevaarlijke buurt is met 3 boeren als buren. Deze boeren fokken kippen, eenden, kalkoenen en maken appelcider. Mr. Fox luistert niet naar zijn advocaat en ziet er wel een voordeel in. Samen met een buidelrat genaamd Kylie gaat Mr. Fox de gevleugelde dieren en appelcider stelen. De 3 boeren zijn het na zoveel tijd zat en gaan dan actie ondernemen. Hierbij staat het leven van Mr. Fox, zijn familie en vrienden op het spel. 

Personages 

Mr. Fox is van karakter egoïstisch, hij luister niet naar anderen en doet wat hij wil zonder erover na te denken. Door zijn charmante praatjes wordt Mr. Fox gezien als een leider. Dit personage deed mij veel denken aan Jordan Belfort van The Wolf of Wall Street. Naast Mr. Fox was zijn zoon Ash een interessante personage in de film; de film ging namelijk ook over hem. Ash Fox wil waardering van de dieren om zich heen. Hij is jaloers op zijn neef Kristofferson die alles kan en ook goed in de smaak valt bij zijn ouders. Ash wordt daardoor onaardig tegen Kristofferson, maar alleen wat hij echt wil is gezien worden en waardering krijgen van zijn vader. 

Kunstzinnige film

De film is heel kunstzinnig, het is gemaakt met de filmtechniek stopmotion. De personages zijn met de hand gemaakt en zijn ongeveer net zo groot als een barbie. Elke handeling wordt stap voor stap gedaan door een mens en dan wordt er een foto gemaakt. Er gaat heel veel tijd in zitten om zo'n film te maken, maar het eindresultaat is prachtig; kijk maar naar deze film :). Verder vond ik het verhaal apart en dan in de zin van, hoe het verhaal liep en de handelingen. Fantastic Mr. Fox was interessant om te zien en het is een duidelijke vorm van kunst; een film maken doormiddel van stopmotion. Wat vond jij van de film? 

Fantastic Mr. Fox kijken: https://www.disneyplus.com/nl-nl/video/bb248924-47b2-420b-bb62-a665c3a6a6dc?distributionPartner=google 

https://www.pathe-thuis.nl/film/23546/fantastic-mr-fox 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.