Wonder

Gepubliceerd op 1 juni 2022 om 11:00

Een jongen die anders is dan de rest maakt een grote stap in zijn leven. Auggie gaat voor het eerst naar school, maar iedereen vind hem apart. Totdat daar verandering in komt en er een klasgenootje besluit om vriendschap te sluiten met Auggie.

Directed by: Stephen Chbosky

Screenplay by: Jack Thorne 

                             Steven Conrad

                             Stephen Chbosky

Cast: Jacob Tremblay 

          Julia Roberts

          Owen Wilson 

          Izabela Vidovic

Based on: Wonder by R. J. Palacio

Het verhaal

De 10-jarige Auggie is geboren met een zeldzame medische gezichtsmisvorming en heeft als baby 27 operaties gehad; zodat hij kan zien, ruiken, spreken en horen. De tijd is aangebroken dat Auggie naar school moet, hier ziet hij heel erg tegenop. Auggie krijgt op zijn nieuwe school een rondleiding van 3 studenten, waarvan er 1 gelijk onaardig doet. De eerste schooldag is aangebroken en iedereen, maar ook iedereen kijkt naar Auggie. Hij wordt gepest door Julian (van wie hij ook een rondleiding kreeg) en zijn vrienden. Auggie geeft niet op en gaat gewoon elke dag naar school; hij is heel goed in scheikunde. Dan wordt Auggie bevriend met Jack, ze doen leuke dingen samen. Totdat Jack een keer iets gemeens zegt over Auggie tijdens Halloween.  Auggie wordt getroost door zijn moeder en vader, maar dan voelt Via zijn zus zich buitengesloten. Wanneer alles vreselijk is voor Auggie ontstaat er ook weer hoop; niet alleen voor hem, maar ook voor de dierbaren om zich heen.

Meerdere perspectieven 

De film draait niet alleen om Auggie, maar ook om zijn vrienden en familie. Ik dacht dat we tijdens de film alleen het perspectief van Auggie kregen te zien, maar dat is niet zo. We krijgen ook het perspectief te zien van zijn zus Via en zijn vriend Jack. Via is vriendelijk en zorgzaam naar iedereen, maar voelt zich ook eenzaam en niet gezien. Haar beste vriendin neemt plotseling na de zomer geen contact meer op en haar moeder en vader zijn bijna altijd bezig met Auggie. Totdat ze het zat is en haar stem laat horen. Het was interessant om te zien hoe familie en vrienden van Auggie tegen het leven aankijken en wat ze van hem vinden. Zo krijg je als kijker niet alleen sympathie voor Auggie maar ook voor de andere personages. 

Leerzame film

De levenslessen die je uit deze film kan opmaken zijn: oordeel iemand niet meteen bij zijn uiterlijk; als iemand je raar vindt is dat zijn/haar probleem, JIJ bent goed zoals je bent. De film was leuker dan ik verwacht had; het is ook een hele goede film voor kinderen, zo leren ze ook weer over mensen met een zeldzame diagnose en om iemand niet te oordelen van de buitenkant, maar vanbinnen. Wonder is te zien op Netflix.

De film kijken: https://www.netflix.com/nl/title/80147986?source=35 

De film kijken op Pathé Thuis: https://www.pathe-thuis.nl/film/5186/wonder 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.