One of Us Is Lying - Season 1

Gepubliceerd op 28 mei 2022 om 11:00

5 studenten moeten nablijven; tijdens het nablijven valt 1 van de studenten dood neer. De andere 4 studenten Nate, Addy, Cooper en Bronwyn worden ervan verdacht op de moord van Simon. One of Us Is Lying neemt je mee in een spannende moord-oplossing zaak met veel geheimen die snel genoeg naar boven komen. 

Created by: Erica Saleh 

Cast: Cooper Van Grootel 

          Annalisa Cochrane 

          Chibuikem Uche 

          Marianly Tejada 

Based on: On of Us Is Lying by Karen M. McManus 

5 studenten moeten nablijven, 4 komen levend terug

Het is de eerste schooldag en de zomer is voorbij; Simon kan het niet laten en plaatst een bericht over een nieuwe student en haar geheim op zijn bekende, About That website. Na school moeten de studenten, Nate, Addy, Cooper, Bronwyn en Simon nablijven. Tijdens het nablijven drinkt Simon water uit een papieren bekertje en even later begint hij te hoesten. De rest komt in actie wanneer Simon op de grond valt en niet meer goed kan ademen. De studenten kunnen hem niet redden en Simon overlijdt ter plekke. 

Later wordt verteld dat Simon een allergische reactie heeft gekregen tijdens het drinken van het water. De andere 4 studenten worden ervan verdacht dat één van hun te maken heeft met Simon's doodsoorzaak.  Elk van de studenten hebben geheimen en niemand kan elkaar vertrouwen. Nate confronteert Bronwyn dat zij Simon's schooltas heeft meegenomen na het incident. Tijdens de kluisjes onderzoek vinden ze pindaolie in Addy haar kluisje. Ondertussen stelt de politie vast dat deze zaak een moordzaak is geworden en dat elk student die nablijvde verdacht is. De anderen denken daar anders over en dat ze er door iemand zijn ingeluisd. 

Wie o wie heeft het gedaan....

Het bekende boek: 'One of Us Is Lying' nu als serie te zien op Netflix! Het boek ligt al 5 jaar in de kast, klaar om nog gelezen te kunnen worden. Na het bekijken van de eerste aflevering kreeg ik door dat ik dit boek had, maar goed ik bleef doorgaan met de serie want de spanning was om te snijden :). Tijdens de nablijf scene worden de 4 studenten zo in beeld gebracht dat ze allemaal verdacht lijken. Net zoals bij Cluedo of Wie is de Mol krijg je bij deze serie ook iemand in het vizier die waarschijnlijk iets te maken heeft met Simon's dood.....

Personages 

Er zijn 4 personages in deze serie die in aflevering 1 geïntroduceerd worden en elk al gezien wordt als een bepaalde stereotype; de populaire Addy, de sportieve Cooper, Bronwyn de nerd en Nate de bad guy. Toch is het grappig dat later in de serie, deze personages van hun stereotype afstappen en hun ware zelf laten zien. De meeste acteurs waren ook nog onbekend voor mij in deze serie, maar ik kreeg niet het gevoel of ze aan het acteren waren :).

De nablijf scene deed mij heel erg denken aan de film: 'The Breakfast Club' en de personages kwamen ook lichtelijk overeen. Het filmwerk deed mij denken aan de serie: 'Pretty Little Liars'. Deze series hadden allebei flashbacks in dezelfde stijl; maar ach is dat erg? Nee, natuurlijk niet. Meer dingen zijn geïnspireerd op een boek of film. In iedergeval heb ik erg genoten van deze serie en nu dan eens maar het boek lezen voordat seizoen 2 uitkomt (hahaha). 

One of Us Is Lying kijken: https://www.netflix.com/nl/title/81459931?source=35 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.