Turning Red

Gepubliceerd op 21 mei 2022 om 15:00

Mei Ling probeert haar strenge moeder trots te maken, maar dat gaat nog niet zo gemakkelijk en soms is ze haar moeder helemaal zat. Mei verandert in een rode panda wat een normale familietraditie is voor haar moeder. 

Directed by: Domee Shi

Written by: Domee Shi

                     Julia Cho

                     Sarah Streicher 

Cast: Rosalie Chiang

          Sandra Oh

          Ava Morse 

          Hyein Park 

Aparte traditie 

De 13-jarige Mei Ling woont samen met haar vader en moeder in Toronto; ze helpt mee in het familiebedrijf, doet haar best op school en maakt haar moeder trots. Mei heeft interesses in verschillende dingen, zoals: jongens en verliefdheid; alleen staat haar moeder dit niet toe. Wanneer Mei tekeningen maakt van een jongen, vind haar moeder dit. Ze gaan met zijn tweeën naar die jongen toe en de moeder van Mei maakt haar belachelijk waar ze bij staat. 

Doordat Mei zoveel woede heeft gekregen veranderd ze de volgende dag in een rode panda; als ze kalmeert veranderd ze weer in zichzelf. Haar moeder en vader komen erachter dat Mei in een rode panda is veranderd. Haar moeder vertelt dat het een oude familietraditie is en dat elke vrouw uit hun familie op een bepaalde leeftijd een rode panda wordt. Om deze rode panda verandering te stoppen, moet Mei wachten tot de volgende rode maan; zodat er een ritueel kan worden gehouden om deze vloek weg te halen. Alleen gaat Mei meer aan haar rode panda spreuk wennen en gaat ze twijfelen....

Hele andere wending

De film was heel grappig en leuk om te zien; er zit veel humor in, die de personages maken. Kinderen zullen de grappen ook snappen als ze de film kijken. Het is een apart en origineel verhaal wat we nog niet hadden in de Disney-film geschiedenis; een meisje die in een rode panda veranderd. Het had mijn aandacht van begin tot eind. Want ik dacht, het is zo'n verhaal; ze veranderd in een panda we moeten haar weer terug veranderen, maar het had een hele andere wending. Mei krijgt twijfels over het ritueel dat ze moeten doen, want als ze een rode panda is waarderen mensen haar, ze wordt gevraagd voor feestjes en ze is opeens een hele populaire meisje geworden. Dus het verhaal is heel anders dan ik verwacht zou hebben. 

Schattige personages

De personages zijn mega cute. Vooral Mei zodra ze in een rode panda veranderd; de animatie film is in een 3D stijl (zoals in foto), maar er komt ook 2D in voor, zoals we de Disney klassiekers films kennen. Er zitten een aantal liedjes in, waarvan er eentje echt blijft hangen en dat is het liedje 'Nobody like U'. Turning Red is een leuke film voor jong en oud. Natuurlijk is er een reden voor dat Mei in een rode panda veranderd. Als je deze reden wil weten, KIJK DAN DE FILM! hahaha :).

Turning Red kijken: https://www.disneyplus.com/nl-nl/movies/turning-red/4mFPCXJi7N2m