Tick, Tick... BOOM!

Gepubliceerd op 20 maart 2022 om 13:00

Tick, Tick... BOOM! is een waargebeurd verhaal over Jonathan Larson die zijn carriere probeert te maken in New York. Jonathan schrijft toneelstukken die hij op Broadway wil laten vertonen, maar dat gaat nog niet zo gemakkelijk. 

Directed by: Lin-Manuel Miranda

Screenplay by: Steven Levenson

Cast: Andrew Garfield

          Alexandra Shipp

          Vanessa Hudgens 

Het verhaal

Jonathan Larson werkt bij Moondance Diner in SoHo en heeft een workshop voor zijn musical project genaamd Superbia. Hij heeft moeite met zijn project, omdat er nog verschillende liedjes geschreven moeten worden voor Superbia. Jonathan heeft een vriendin Susan die een nieuwe baan aangeboden krijgt als docent; ze vraagt Jonathan om mee te verhuizen naar de nieuwe plek. Jonathan ontwijkt deze vraag zo goed als mogelijk en focust zich op zijn workshop. 

Jonathans goede vriend en woongenoot Micheal besluit op zich zelf te gaan wonen en wordt later ziek met het HIV virus. Jonathan heeft het moeilijk met zijn workshop en krijgt daardoor heel veel stress. Zijn vriendin Susan geeft Jonathan een laatste kans om te kiezen voor haar of zijn baan. Jonathan kiest toch voor zijn baan; wanneer alles zowat in zijn leven misgaat ontstaat er ook weer hoop. 

Waargebeurd verhaal

Tick, Tick... BOOM! Is een waargebeurd verhaal; het gaat over Jonathan Larson (links van afbeelding hieronder) die zijn eigen toneelstukken schreef voor Broadway. Jonathan schreef meerdere musicals, onder andere: Rent, Superbia en Tick, Tick... BOOM! Op 25 januari 1996 overleed Jonathan aan een aortadissectie, veroorzaakt door het Syndroom van Marfan. Hij heeft het succes van zijn musical RENT niet mee kunnen maken. Jonathan Larson wordt op de dag van vandaag nog herdacht door zijn familie en vrienden in de media. 

Therapeutisch lied

De liedjes hebben dezelfde stijl; daar bedoel ik niet mee dat ze allemaal hetzelfde klinken, maar dat ze bij elkaar passen. Het eerste lied 30/90 was in het begin oké, maar begon later irritant te klinken. Er zitten zeker wel leuke liedjes in de film die ook in je hoofd blijven zitten. Therapy was mijn favoriete liedje, hierbij werd er steeds geswitcht tussen dialoog en zang. Jonathan heeft op dat moment ruzie met zijn vriendin Susan; hij besluit hier een lied van te maken genaamd Therapy. Naar mijn gevoel gaat het liedje over wat de personages Jonathan en Susan in hun hoofd denken tijdens de ruzie, hoe denk jij daar over? Er is ook een lied dat heet Sunday; bij deze scene zingt Jonathan Larson samen met bekende Broadway acteurs. Zoals onder andere kwamen actrices Phillipa Soo en Renée Elise Goldsberry van Hamilton erin voor. 

Geloofwaardige acteurs

Het acteerwerk is goed en komt geloofwaardig over, vooral bij Andrew Garfield; bij hem zie je echt zijn passie voor acteren naar boven komen. Uiteraard recenseer ik weer een film die Lin-Manuel Miranda geregisseerd heeft; en Lin-Manuel Miranda heeft zichzelf ook een heel klein rolletje in de film gegeven. Ik vind het goed dat Lin-Manuel Miranda van Tick, Tick... BOOM! een film heeft gemaakt. Zo wordt Jonathan Larson nog gehoord en leren onze opkomende generaties over zo'n gepassioneerde man. 

De film kijken: https://www.netflix.com/nl/title/81149184?source=35 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.