A Wrinkle in Time

Gepubliceerd op 12 maart 2022 om 14:00

Meg begint aan een groot avontuur samen met haar broer, vriend en 3 mysterieuze vrouwen om haar vader terug te vinden die al 4 jaar is verdwenen. A Wrinkle in Time neemt je mee in een nieuwe magische wereld. 

Directed by: Ava DuVernay 

Screenplay by: Jennifer Lee 

                           Jeff Stockwell

Cast: Storm Reid 

          Oprah Winfrey

          Reese Witherspoon

          Mindy Kaling 

Based on: A Wrinkle in Time by Madeleine L'Engle 

Reizen met een tesseract 

Het is de dag dat Meg haar vader 4 jaar geleden is vermist geraakt. Meg wordt gepest op school en wordt als vreemd beschouwd door haar medeleerlingen. De avond is gevallen en er staat een mysterieuze vrouw in het huis van Meg. De mysterieuze vrouw heet mevrouw Whatsit en vertelt dat de uitvinding van haar vader - het reizen met een tesseract - echt mogelijk is. 

Meg raakt bevriend met Calvin; Meg, Calvin en haar broertje Charles maken een wandeling. Onderweg komen ze terecht bij mevrouw Who een mysterieuze vrouw net zoals mevrouw Whatsit. Na het avondeten staan de 2 mysterieuze vrouwen in de tuin, ze worden vergezeld door mevrouw Which de wijze van de drie. De 3 vrouwen vertellen Meg dat haar vader nog leeft, maar dat hij zich in een heel ander universum bevindt; dit kwam door de tesseract die hij had uitgevonden. De 3 vrouwen, Meg, Charles en Calvin gaan op reis om de vader van Meg weer terug te vinden; maar ze moeten vechten tegen de duistere krachten van het universum. Zal het ze lukken? 

Reese Witherspoon het vliegende sla blaadje

A Wrinkle in Time was anders dan ik verwacht had; vanaf dat de 3 vrouwen en de kinderen gingen reizen om Meg's vader te vinden werd het heel ingewikkeld. Als eerst kwamen ze bij een landschap terecht dat veel leek op de wereld van Jurassic Park. Toen veranderde Reese Witherspoon opeens in een soort vliegend slablaadje met de 3 achterop. Conclusie, het verhaal was ingewikkeld om te volgen en de personages gingen van de ene naar de andere raarste plekken.

Personages

De hoofdpersonage is Meg Murry; ze is anders dan de rest en heeft er moeite mee dat haar vader al zo lang vermist is. Uiteraard wordt zij er ook voor opgedraaid door de docenten als ze gepest wordt; de kinderen bij haar op school deden alsof het een feestdag was dat haar vader zoveel jaar vermist is. Dat vond ik een beetje raar en onrealistisch. Het prins op het witte paard figuur is Calvin, hij is vanaf het begin al aardig tegen Meg en hun vriendschap groeit sterker door het verhaal heen. 

Ik vond A Wrinkle in Time matig, van mij mocht het meer magischer zijn. A Wrinkle in Time is te zien op Disney +. 

De film kijken: https://www.disneyplus.com/nl-nl/movies/a-wrinkle-in-time/2ymVp5XEoSos 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.