West Side Story

Gepubliceerd op 2 maart 2022 om 13:00

Er was eens een verhaal dat plaatsvond in het Westen van New York. Over 2 mensen die op het eerste gezicht verliefd werden. Door de rivaliteit tussen de Jets en de Sharks worden Tony en Maria gedwongen om te kiezen voor elkaar, hun familie of is er toch nog een andere manier? 

Directed by: Steven Spielberg 

Screenplay by: Tony Kushner 

Cast: Rachel Zegler 

          Ansel Elgort

          Ariana DeBose

          David Alvarez

Een modern Romeo en Julia verhaal 

De Jets en Sharks hebben al een eeuwige strijd tussen elkaar in New York. Tony is net uit de gevangenis en werkt bij Doc's Drugstore die draaiend wordt gehouden door Valentina. Riff overtuigt Tony om mee te gaan naar de dansavond in de gymzaal, maar Tony wilt niet. Bernardo de Shark leider neemt zijn zusje Maria voor het eerst mee naar de dansavond in de gym. Maria ontmoet Tony die toch gekomen is op de dansavond; ze worden verliefd op elkaar. De rest betrapt hun en er ontstaat weer chaos tussen de twee bendes. Riff en Bernardo praten daarna met elkaar in de toilets; ze plannen een gevecht in om de eeuwige strijd tussen de Jets en Sharks te eindigen. Tony en Maria komen hierachter, ze komen op een positie terecht dat ze moeten kiezen voor hun liefde relatie of hun familie. Of kunnen ze het gevecht stoppen?

West Side Story Remake?

Toen er bekend werd gemaakt dat er een remake zou komen van West Side Story, wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik ervan moest vinden. West Side Story was nooit een van mijn favoriete films geweest. De originele film uit 1961 bestond voor mijn gevoel alleen maar uit dans, zang en enkele korte dialogen. Toch was ik wel benieuwd naar de remake en wat Steven Spielberg anders heeft gedaan. Nou de remake heeft een hele GROTE upgrade gehad :).

De liedjes in West Side Story zijn allemaal hetzelfde zoals uit de originele film; het is alleen anders in beeld gebracht. De 'America' scene uit de originele film werd alleen op het dak van een gebouw gefilmd. Nu gaan de personages van het appartement, naar de straat, dansend een markt door en eindigen ze op een groot kruispunt. Doordat Steven Spielberg er voor heeft gekozen om het anders in beeld te brengen heeft West Side Story (2021) meer leven. Toch hoopte ik ook dat Steven het verhaal anders had gemaakt door bestaande scenes te veranderen of eruit te laten; maar dat was overigens niet zo. Hij heeft weldegelijk dialogen en plekken verandert waar het verhaal zich afspeelt. 

Terugkerende actrice

De kostuums van de Sharks zijn prachtig. De gele jurk van Anita zou ik zelf wel willen hebben. De kostuums zijn kleurijk en hebben een Spaanse uitstraling. Alle personages zijn hetzelfde zoals uit de originele film. Anita gespeeld door de Hamilton actrice, Ariana DeBose en Maria gespeeld door Rachel Zegler; dit is de eerste keer dat ze in een film speelt. Destijds de opnames was ze 17 jaar oud en wat een talent heeft ze. Rachel klinkt als een nachtegaal met haar prachtige stem. In de remake zijn er meer dialogen tussen de personages en krijgen we ook meer achtergrond informatie te weten over bepaalde personages. 

Er is iemand teruggekeerd uit de originele film en dat is de enige echte Rita Moreno, die Anita speelde in de originele film. Haar nieuwe personage heet Valentina; ze is de eigenaar van Doc's Drugstore en tevens de weduwe van Doc; een personage uit de originele film. Dat vond ik een leuke toevoeging aan de remake, dat er een oude bekende terug te zien is en ook nog eens een heel mooi lied zong. 

West Side Story is echt een aanrader, zowel de originele als de remake. Ik vond zelf de remake beter dan de originele film en heb er ook nooit spijt van gehad dat ik allebei de films heb gezien. Vandaag (2 maart) is de remake te zien op Disney+. Dus ik ga er zeker nog 100x naar kijken en van de liedjes genieten :). Wat vond jij van de West Side Story remake?

West Side Story (2021): https://www.disneyplus.com/nl-nl/movies/west-side-story/2VCrDr9yQ2FQ 

West Side Story, originele versie (1961): https://www.pathe-thuis.nl/film/31306/west-side-story 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.