Encanto

Gepubliceerd op 19 februari 2022 om 13:00

Mirabel is onderdeel van de magische familie Madrigal, ze hebben elk een gave. Bloemen laten bloeien, met dieren praten en zelfs mensen beter maken. Mirabel is de enige in de familie die geen gave heeft en niemand weet waarom. 

Directed by: Byron Howard 

                        Jared Bush

Screenplay by: Jared Bush 

                           Charise Castro Smith 

Cast: Stephanie Beatriz 

          John Leguizamo 

          Olga Merediz

          Diane Guerrero

Een magisch huis

Lang geleden moest er een vrouw vluchten samen met haar man en kinderen; de man redde het niet en toen ontstond er een wonder. Door een magische kaars ontstond er een huis (Casita) in de bergen van Colombia; een thuis voor de vrouw en haar 3 kinderen. Jaren later woont Abuela nog steeds veilig en gelukkig met haar kinderen en kleinkinderen in het prachtige kleurrijke Casita. De familie Madrigal hebben allemaal een speciale gave, behalve kleindochter Mirabel; zij heeft geen gave en niemand weet waarom. Het is de dag dat Antonio (het jongste kleinkind) zijn gave krijgt. Iedereen is zenuwachtig, vooral Abuela, want nog een kleinkind zonder gave is niet wat we moeten hebben. 

Het feest verloopt goed en Antonio krijgt zijn gave, hij kan met dieren praten. Mirabel voelt zich buitengesloten en zoekt een plek op waar ze alleen kan zijn. Wanneer ze door het huis loopt ziet ze scheuren in de muren ontstaan. Mirabel vertelt dit tegen de rest op het feest, maar niemand gelooft haar. Ze laat het hier niet bij en gaat op onderzoek uit wat er met Casita aan de hand kan zijn voordat het te laat is. 

Vrolijke liedjes 

De film heeft een kleurrijke stijl en laat het cultuur van Colombia in beeld zien. Het magische huis, Casita is prachtig met de verschillende kleuren en zou ik zelf wel willen bezoeken. De liedjes in Encanto zijn vrolijk en je wilt er gelijk op dansen; je krijgt al snel favoriete liedjes, bij mij zijn dat: 'Waiting On A Miracle' en 'We Don't Talk About Bruno'. De liedjes zijn door Lin-Manuel Miranda geschreven, als jullie mijn recensies lezen weet je dat ik de film gelijk dan 5 sterren waard vind :). 

Veel details

Het verhaal van de film is spannend, telkens als je Encanto opnieuw kijkt merk je weer nieuwe details op. Er zitten veel details in, zo maakt de Titanic en Pluisje van Harry Potter hun entree. De film gaat duidelijk over familie en hoe de relaties binnenin zijn; Abuela is niet altijd even aardig tegen Mirabel en zo zijn er nog meer kleinkinderen die zich niet altijd even blij voelen binnen de familie. Toch komt alles wel weer goed en heeft Encanto een mooi eind. Encanto is te zien op Disney+. 

Encanto kijken: https://www.disneyplus.com/nl-nl/movies/encanto/33q7DY1rtHQH 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.