Robin Robin

Gepubliceerd op 14 januari 2022 om 11:00

Robin Robin gaat over een schattig roodborstje die een muis wilt zijn. Wanneer Robin samen met haar mede muizenfamilie betrapt wordt bij het huis van een mens hebben ze geen eten. Robin laat het hier niet bij en gaat op voedseljacht. 

Directed by: Daniel Ojari 

                      Michael Please 

Cast: Bronte Carmichael 

          Adeel Akhtar 

          Gillian Anderson 

          Richard E. Grant

Een vogel die een muis wil zijn

Op een koude winternacht valt er een ei uit een boom; het ei wordt gevonden door 5 muizen en nemen het ei mee naar hun hol. Uit het ei komt een roodborstje en de muizen noemen haar Robin. Vele jaren later is Robin opgegroeid tot een volwassen roodborstje, maar ze wilt een muis zijn. De muizen en Robin gaan op zoek naar eten, maar Robin verpest het en ze worden allemaal betrapt door een mens. Er is geen een huis meer waar de muizen hun eten kunnen halen. 

Robin weet nog een huis waar ze niet betrapt zijn en gaat er alleen heen waneer alle muizen slapen. Onderweg ontmoet ze een ekster die haar vertelt over het feestdag kerstmis en dat er een oude man met lange baard cadeautjes brengt, wanneer je een goude kerstster boven in een boom hangt. Robin wilt heel graag voedsel voor haar muizenfamilie; ze gaat met de ekster een kerstster halen bij het huis van een mens. Dat loopt natuurlijk niet als gepland, Robin en de Ekster worden gesaboteerd door een sluwe kat. 

Een vogel met muizenoren?

Robin Robin is een stop-motionfilm, over een vogel die een muis wilt zijn. Het idee is origineel en simpel voor kleine kinderen. De film duurt ongeveer een halfuurtje en het vertelt dan al een groot verhaal. Robin Robin heeft met kerst te maken, maar het is ook leuk om te kijken als het geen kerst is. De personages zijn schattig, alleen vond ik in het begin raar dat Robin ook muizenoren had. Was dat al vanaf haar geboorte dan al zo gegroeid, terwijl ze een vogel is? Dat bleek ze uiteindelijk dus zelf met haar veren te vormen om een muis te zijn en erbij te horen. Het verhaal deed me een beetje denken aan het lelijke eendje, alleen wordt Robin wel door haar muizenfamilie geaccepteerd, maar voelt ze zich toch anders. 

Zingende personages 

De makers hebben voor deze als filmtechniek, stop-motion gebruikt. Daarbij beweeg je een object stuk voor stuk en maak je er telkens een foto van; dat plak je uiteindelijk achter elkaar en zo ontstaat er een stop-motionfilm. Stop-motion is een techniek die altijd veel tijd inneemt; voor Robin Robin hebben de makers vilt gebruikt om zo de personages tot leven te brengen. Ook zingen de personages in de film; deze 2 manieren komen weinig voor in stop-motionfilms en zo maakt dat Robin Robin een speciale film om naar te kijken.  

Robin Robin kijken: https://www.netflix.com/nl/title/81058433?source=35 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.