Fantasia 2000

Gepubliceerd op 8 januari 2022 om 14:00

Fantasia 2000 is een animatiefilm uit het jaar 2000; deze film is het vervolg op de Fantasia film uit 1940. Fantasia 2000 vertelt een aantal verhalen wat door middel van geluid versterkt wordt voor de kijker. 

Directed by: Pixote Hunt

                      Hendel Butoy

Screenplay by: George Gershwin

                           James Fujii

Cast: James Levine

         Steve Martin

         Itzhak Perlman

         Quincy Jones

Een verhaal vertellen door middel van geluid

Fantasia 2000 gaat over 8 korte verhalen die vertelt worden door middel van geluid. Het eerste verhaal gaat over vlinders en vleermuizen die de wereld verkennen van licht en duisternis. De film eindigt met een verhaal over een lente-elf die de natuur laat groeien en op een gegeven moment ruzie krijgt met de vuurgeest. 

Na de Fantasia film, ontwikkelde kunstenaars nieuwe technieken bij de Walt Disney Studio's. Fantasia 2000 is eigenlijk een soort portfolio met het werk van verschillende animatoren, maar dan als een film. Op bijzondere wijze vloeien het beeld en geluid samen in Fantasia 2000, zodat het verhaal ook nog eens duidelijk overkomt naar de kijker. 

Kunstzinnige animatie 

De Fantasia films waren voor mij altijd al mysterieus geweest, omdat het niet duidelijk was waar het over ging. Het begin van de film vond ik saai, maar later werden de verhalen leuker; de animatie is heel kunstzinnig gemaakt, het laatste verhaal ging over een lente-elf en was mijn favoriet van de hele film. Fantasia 2000 is zeker een aanrader om te kijken, het is wat anders zoals de normale Disney films met een lange verhaallijn en veel dialogen. 

Fantasia 2000 kijken: https://www.disneyplus.com/nl-nl/movies/fantasia-2000/5DG1yXGiy3m5