Back to the Outback

Gepubliceerd op 2 januari 2022 om 13:00

Dieren die walgelijk en gevaarlijk worden gevonden door de mens, maar het liefst wat ze willen is liefde en vrij zijn. Back to the Outback gaat over verschillende exotische dieren en een koala beer die een lang avontuur beleven op weg naar huis. 

Directed by: Clare Knight

                       Harry Cripps

Screenplay by: Harry Cripps

Cast: Isla Fisher 

          Tim Minchin

          Eric Bana 

          Guy Pearce

Enge wezentjes met een hart van goud

In een dierentuin van Australië leven de engste wezens van de wereld, maar ze hebben een hart van goud. Maddie een slang heeft haar eerste show en wordt als lelijk en eng ervaren door het publiek, ze voelt zich achteraf verdrietig en leert van de krokodil genaamd Jackie dat het erbij hoort. Hoeveel shows Maddie ook doet, ze kan er niet aan wennen dat ze lelijk en eng wordt genoemd. Op een dag hebben de enge diertjes weer een show, maar de zoon van Chaz (een dierentuinmedewerker) belandt in het krokodillen bedrijf van Jackie. De krokodil probeert de jongen te redden, maar dat wordt anders gezien door de bezoekers en Chaz. Jackie wordt weggestuurd, omdat ze te gevaarlijk is. 

Maddie houdt het niet meer zo langer uit en gaat met de rest terug naar the Outback. Dat loopt niet zo soepel, onderweg komen ze de irritante koala beer genaamd Pretty Boy tegen. Pretty Boy probeert ze te saboteren, maar Nigel de schorpioen steekt de koala beer neer en nemen hem buiten bewustzijn mee. Helaas zitten Chaz en zijn zoon ook achter de dieren aan om ze weer terug te halen. Maddie, haar vrienden en de vervelende Pretty Boy maken een lange reis mee om terug naar de natuur. 

Petshop personages en Anna Wintour in de film!

Maddie en haar andere exotische dierenvriendjes doen me heel erg denken aan Littlest Pet Shop poppetjes, met hun grote oogjes en klein lijfjes. Het verhaal zelf, lijkt op de Madagascar film; vluchten uit een dierenpark om terug te gaan naar je thuis en je familie. Zo vormen de personages al onbewust een familie, door met elkaar een lange reis te maken naar the Outback. Onderweg is er een geheime sociëteit die zichzelf de USS (Ugly Secret Society) noemen, hun helpen Maddie en haar vrienden. De sociëteit bestaan uit dieren die lelijk en eng worden beschouwd door de samenleving. Wat ik heel grappig vond dat Anna Wintour een heel klein stukje in de film voorbijkwam, zo wordt een kinderfilm interessant om naar te kijken. Zulke dingen zullen misschien ook niet snel opgemerkt worden door kinderen, maar door iedereen die Anna Wintour wel kent. 

Cultuur van Australië 

De film laat het cultuur van Australië zien, zelf kreeg ik ook flashbacks van vroeger toen ik nog 4 was en met mijn moeder naar een show zat te kijken met krokodillen in een Australische dierentuin. Toen heb ik ook een slang om mijn nek gehad en ik vond dat helemaal niet eng, maar juist super leuk. Tijdens de reis van Maddie en de anderen gebeurde er heel veel tegelijkertijd, toen zaten ze weer in een schoolbus, toen kwamen Chaz en zijn zoon weer aanrijden enz. Het einde van de film was mooi en ook precies hoe ik het wel verwacht had, dat gebeurd bijna nooit als ik een kinderfilm kijk :) 

Out to the Back is een leuke kinderfilm, maar ook voor wat oudere leeftijd. Ik heb veel om de personages en gebeurtenissen gelachen. Er is zelfs gekozen voor hele goede muziek, waar wij jongeren veel naar luisteren. De film is te zien op Netflix. 

Back to the Outback kijken: https://www.netflix.com/nl/title/81002813?source=35 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.