De Expeditie van Familie Vos

Gepubliceerd op 30 december 2021 om 14:00

De Expeditie van Familie Vos gaat over een familie die bij elkaar komen nadat opa Berend is overleden. Teun vindt aanwijzingen die lijden tot een speurtocht in de Efteling, om het grote schat te vinden die zijn opa heeft achtergelaten. 

Directed by: Bob Wilbers

Screenplay by: Job Römer 

                           Nienke Römer

Cast: Levi Otto

          Raymonde de Kuyper

          Anna Drijver 

          Fockeline Ouwerkerk 

Een speurtocht door de Efteling

Opa Berend is overleden van de familie Vos, ze komen met ze allen bij elkaar in de Efteling voor een familieweekend; de ouders hebben daar niet zoveel zin in. Als ze bij het huisje aankomen, praat de familie over een oude sprookjesboek die opa Berend altijd had; maar het sprookjes boek is nergens meer te vinden. Teun vindt een sleutel in het huisje en denkt dat opa Berend een speurtocht heeft gemaakt voordat hij overleed. Samen gaat Teun met tante Ada opzoek naar aanwijzingen in de Efteling om bij de schat uit te komen, maar ze zijn niet de enige die op zoek is naar de schat van opa Berend. Zodra Teun en Ada denken dat ze de saboteur hebben gevonden is het niet de juiste. De echte dief staat dichterbij dan ze denken....

Het pretpark de Efteling

De film speelt zich af in het pretpark: de Efteling en is ook gefilmd in het pretpark zelf. Dat maakt de film magisch, zo werd er gebruik gemaakt van verschillende attracties. Dat is voor de kijker leuk om te zien, omdat iedereen de Efteling wel een keer bezocht heeft. Er zitten bekende acteurs in de film, zoals onder andere spelen Randy Fokke en Raymonde de Kuyper erin; die je ook wel kan kennen van de Albert Heijn reclames. Het acteerwerk is overigens goed en komt gelovig over.

De film laat duidelijk zien over samen zijn met familie en het fantasie van een kind. Teun die helemaal blij is dat hij denkt dat zijn opa een speurtocht heeft gemaakt, de rest gelooft hem niet. Uiteindelijk is de vraag: zal Teun de schat vinden voordat de saboteur hem heeft? Dat maakt de film ook spannend voor kinderen. 

De Expeditie van Familie Vos kijken: https://www.pathe-thuis.nl/film/33652/de-expeditie-van-familie-vos