Trolls

Gepubliceerd op 27 december 2021 om 11:00

Het is al weer 20 jaar geleden dat Poppy en de Trollen zijn gevlucht van de Bergens, maar dan duikt er een oude bekende op die de trollen in gevaar brengt. Het is aan Poppy de taak om als toekomstige koningin de trollen in veiligheid te houden. 

Directed by: Mike Mitchell

                       Walt Dohrn

Screenplay by: Jonathan Aibel

                          Glenn Berger

Cast: Anna Kendrick

          Justin Timberlake

Het verhaal

De Trollen levenden lang en gelukkig, vulde hun dagen met dans en muziek totdat de Bergens de Trollen vonden en ze gebruikten voor hun jaarlijkse Trollen maaltijd om vrolijkheid te voelen. Zodra de jaarlijkse traditie op een dag weer aan was gebroken zijn de Trollen gevlucht en hebben ze een nieuwe schuilplaats gevonden. 

20 jaar later is het de dag dat de Trollen zijn gevlucht en dat vieren ze met een groot feest, prinses Poppy is de toekomstige koningin en organiseert het grote feest. Een chagrijnige Trol genaamd Branch ziet het feest niet zitten, omdat het zo een lokaas is voor de Bergens. Poppy trekt niks van Branch aan en viert gewoon haar feestje, maar een van de Bergens verstoort het vrolijke feest en neemt een aantal van de Trollen mee. Poppy gaat samen met Branch achter de Bergens aan om hun Trollen vriendjes te redden.  

Trollen als maaltijd?

De Trollen hebben een mooie en vrolijke uitstraling in de film, zo krijgt het kind al een voorkeur naar een personage en wordt het zijn/haar favoriet. Niet alle personages zijn zo mooi als de Trollen, de Bergens die de Trollen willen opeten zijn lelijk, vaak onvriendelijk en komen dom over. Eigenlijk lijken de Bergens ook meer op een normale trol, zoals ik ze ken van alle sprookjes. Door deze film krijgen de Trollen een mooiere imago voor kleinere kinderen. De Trollen uit de film zijn geïnspireerd op de Trollenpoppetjes die in de jaren 90 erg bekend waren, het grappige is dat ook zo'n plastic poppetje heel kort in de film voorkomt. De Bergens eten de Trollen dus op, wat ik heel raar vond en eigenlijk ook niet kindvriendelijk; blijkbaar is het heel normaal dat Trollen (de Bergens) in sprookjes dus af en toe mensen opeten. Nou, ik zou daar nachtmerries van krijgen als kind. 

Liedjes in een moderner jasje 

De film heeft ook liedjes, dit zijn vooral liedjes van vroeger. Zoals, True Colors van Cyndi Lauper; deze liedjes zijn in een moderner jasje gestoken. Het is leuk dat de makers ervoor hebben gekozen om ook liedjes van vroeger te doen, zodat de jonge generatie hoort waar hun ouders altijd naar luisterde. In de film komt ook humor voor, zelfs als het een verdrietige sfeer moest hebben; soms vond ik het wel en niet grappig. Trolls maakt gebruik van 3D en 2D animatie, dat vond ik een leuke toevoeging aan het verhaal. Trolls is een film voor jong en oud; het is te zien op Netflix. 

De film kijken op Netflix: https://www.netflix.com/nl/title/80108182 

De film kijken op Pathé Thuis: https://www.pathe-thuis.nl/film/4191/trolls-ov 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.