Last Christmas

Gepubliceerd op 25 december 2021 om 16:00

Kate heeft het niet zo gemakkelijk, geen huis, problemen met familie en een slecht liefdesleven. Totdat ze de charmante Tom ontmoet die op bijzondere wijze Kate op het goede pad brengt. Alleen blijkt Tom anders te zijn dan Kate denkt dat hij is. 

Directed by: Paul Feig

Screenplay by: Emma Thompson

                             Bryony Kimmings

Cast: Emilia Clarke 

          Henry Golding

Het verhaal

Kate werkt met de feestdagen als elf in een kerstwinkel. Op een dag ziet ze een jongen buiten de winkel staan en raakt met hem aan de praat. De jongen heet Tom en vraagt Kate om mee te gaan wandelen, maar Kate weigert het aanbod. Wanneer de avond is aangebroken heeft Kate een auditie, ze verpruts het en komt Tom weer tegen; Kate spendeert de rest van de avond met hem.

Na de leuke avond met Tom slaapt Kate bij een vriendin, maar ze wordt er al snel weer uitgegooid en dan blijkt de winkel waar ze werkt ook nog eens bestolen te zijn; doordat Kate de winkel niet goed heeft afgesloten. Kate vindt troost bij Tom en wordt beter bevriend met hem; alles gaat beter met Kate en haar leven. Opeens verdwijnt Tom steeds vaker, wat is er met hem aan de hand? 

Niveau van een Hallmark film

De eerste 10 minuten van Last Christmas waren erg saai en dat voor zo'n film waar je veel goeds over hoort. Het verhaal had in het begin ook geen structuur, later werd dit beter; verder vond ik dat de film  een niveau had van een Hallmark film, maar op het einde kwam er een plottwist en zat ik met trainen in mijn ogen. Qua kerstsfeer in de film vond ik het te braaf en dan bedoel ik dat de scenes te weinig kerstdecoraties hadden. Er konden meer kerstlichtjes, kerstbomen en kerstmannen in beeld komen om de kijker echt het kerstgevoel te geven; de sfeer was er wel, maar kon groter. 

Een verfrissing van het lied

Het verhaal is geïnspireerd op het lied; Last Christmas van George Micheal. Als je op het einde ben snap je waarom de film Last Christmas heet. De boodschap van de film is heel mooi en ik vind het ook een origineel idee, dat helemaal niemand daar ooit aandacht heeft; Emma Thompson en Bryony Kimmings hebben dat wel gedaan. Op het eind zingt Emilia Clarke het liedje Last Christmas en dat klinkt eigenlijk heel goed, echt een verfrissing van het lied. Last Christmas is een mooie film om te kijken tijdens de feestdagen voor jong en oud :)

De film kijken: https://www.pathe.nl/film/24352/last-christmas 

De film kopen:  https://www.bol.com/nl/nl/p/last-christmas/9200000126680601/?s2a=#productTitle 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.