Maid

Gepubliceerd op 23 december 2021 om 13:00

Een meeslepende serie over een moeder die haar intimiderende man verlaat. Ze probeert een mooie toekomst te maken voor haarzelf en haar dochter, maar wanneer het goed gaat komen er zoals altijd beren op de weg. 

Created by: Molly Smith Metzler

Cast: Margaret Qualley 

          Nick Robinson

          Anika Noni Rose

          Tracy Vilar 

Inspired by: Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother's Will to Survive by Stephanie Land 

Het verhaal

Alex is samen met haar dochter Maddy gevlucht van een intimiderende partner, ze komt bij een instantie terecht die haar doorverwijst naar een schoonmaakbedrijf: Value Maids. Alex eerste klus gaat al fout en wordt diezelfde dag nog ontslagen. Dan klaagt haar partner, Alex ook nog eens aan voor het wegnemen van zijn kind; haar ex kiest ervoor om de voogd te delen. Alex wordt ook teruggenomen bij Value Maids en wanneer alles weer een beetje beter gaat, komt het verleden naar boven en zoekt Alex ook weer meer contact op met haar ex. Hoe zal dit aflopen....

Zenuwslopend begin

De eerste aflevering was al meteen zenuwslopend, Alex die met haar dochtertje Maddy midden in de nacht vluchten voor haar partner. Zal hij wakker worden of niet... Zo zat ik letterlijk op de bank met mijn hart vast. De eerste 2 afleveringen waren vrij emotioneel met flashbacks die Alex had over haar relatie. Alles ging mis ze werd meteen ontslagen, aangeklaagd en haar kind werd ook nog is zeven dagen weggehaald.

Toen ontstond er een good guy/bad guy relatie tussen 2 mannen en Alex, the bad guy was haar intimiderende partner en de good guy was een oude vriend genaamd Nate; die Alex hielp met voedsel en een auto. Nate wordt zo meteen als een good guy gezien, omdat hij een eerste levensbehoefte geeft en dat is voedsel en onderdak (de auto). 

Alleenstaand zijn

Maid is een interessante serie om naar te kijken, het laat namelijk zien dat alleenstaand zijn met een kind moeilijk kan zijn, of je nou rijk/arm een man of vrouw bent. Zoals ik al zei is het begin emotioneel, maar wordt het later beter en wanneer je de eerste aflevering heb gezien wil je het helemaal afkijken. Ik vond het ook af en toe frusterend, vooral op de momenten dat Alex een terugval kreeg en dat maakte me ook meer zin om door te kijken :) 

Het acteerwerk is ongelofelijk goed met Margaret Qualley als hoofdrol, Alex de alleenstaande schoonmaker. De serie is geïnspireerd door het bestseller boek van Stephanie Land en geproduceerd door onder andere Margot Robbie, dan moet er wel iets goed aan de serie zijn toch!?

Wat vond jij van de serie Maid?

De serie kijken: https://www.netflix.com/nl/title/81166770 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.