Downton Abbey

Gepubliceerd op 25 november 2021 om 17:00

Downton Abbey is terug, niet als serie, maar een film over de grote familie en hun personeel. Ze krijgen koninklijk bezoek dat chaos creëert binnen Downtown. Het personeel wordt opzij geschoven en dan komen Anna en Mr. Bates met een geweldig plan. 

Directed by: Michael Engler

Written by: Julian Fellowes

Cast: Hugh Bonneville 

          Maggie Smith 

          Jim Carter

          Michelle Dockery

Koninklijk bezoek

Het is 1927 en Lord Grantham en zijn familie gaan dagelijks door met hun normale leventje. Op een dag veranderd dit en komt er een speciale brief binnen; in de brief staat dat de Koning en Koningin van Engeland aan het reizen zijn door Yorkshire;  ze komen op bezoek in Downton Abbey. Zodra het koninklijke personeel arriveert verandert alles. Downtown staat op zijn kop, spullen verdwijnen en het vaste personeel wordt aan de kant gezet. Mary vraagt aan Carson of hij kan komen helpen om alles op rolletjes te laten verlopen; natuurlijk is Thomas Barrow daar niet blij mee. Anna en Mr. Bates komen met een geniaal plan om het Koninklijke personeel een lesje te leren. 

Personages

De film heeft een paar nieuwe personages. Naast de koning, koningin en hun irritante personeel zijn Lady Bagshaw en Lucy Middelton twee nieuwe personages (staan ook op de poster), die misschien nog wel eens vaker voorkomen in het toekomstige Downton Abbey verhaal. Daisy heeft een goede make-over gekregen en ziet er nu wat volwassenere uit met een zelfverzekerde uitstraling. Helaas is dat bij Mary Talbot wat minder, haar kapsel wordt elke keer korter (zie foto hieronder). Kort haar kan mooi zijn hoor zoals bij Edith, maar Mary heeft het aan de achterkant heel kort waardoor het haar als een schuine lijn loopt. Alle (achter-klein/klein)kinderen zijn groter geworden en de Downtown Abbey hond die 6 seizoenen lang in de intro was te zien komt ook terug in de film :) 

Soundtrack

Wat zeker niet te missen was in de film, is de mooie Downtown Abbey soundtrack. Daar begon de film mee en kreeg ik gelijk kippenvel. Downtown Abbey staat er ook bekend om zijn mooie soundtrack en die maakte de film ook helemaal af. De beelden waren overigens anders dan in de serie. Ze hebben een nieuwe stijl en er is heel mooi gewerkt met licht. De kostuums van de personages blijven ook een hoogtepunt in Downtown Abbey en verandert steeds op basis van het jaar waar ze in leven. 

Downtown Abbey is in het algemeen een goede aanrader als je van kostuumdrama houdt. Bij de series moet je beginnen voordat je deze film kan kijken. Kort geleden is de trailer van "Downtown Abbey A NEW ERA" bekend gemaakt, een nieuwe film over Lord Grantham en zijn grote familie. Wat vonden jullie van de Downtown Abbey film? Laat het weten in de reacties!!!

De film kijken: https://www.pathe.nl/film/24289/downton-abbey 

De serie kijken: https://www.netflix.com/nl/title/70213223?source=35 

Downtown Abbey A New Era trailer: https://youtu.be/vaSIjLJJRuc 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.