Wish Dragon

Gepubliceerd op 22 november 2021 om 17:00

Wish Dragon een grappige film dat draait om vriendschap, familie en liefde. Wanneer Din te maken krijgt met een mysterieuze draak krijgt hij 3 wensen. Din wil na jaren een oude vriendin/liefde weer ontmoeten en gaat op pad met de draak, maar dat gaat niet zo gemakkelijk. 

Directed by: Chris Appelhans

Written by: Chris Appelhans

Cast: Jimmy Wong

         Natasha Liu Bordizzo

         John Cho

Een mysterieuze theepotje

Din en Li Na zijn beste vrienden en doen alles samen. Plotseling gaat Li Na verhuizen samen met haar vader, Din is er verdrietig van. Na een aantal jaren is Din ouder geworden, werkt en is een student. Op een dag brengt Din een bestelling naar een oude man op een vreemde verlaten plek. De man geeft hem een theekopje en verdwijnt uit het niets. Din gaat naar een oude billboard, die om de zoveel tijd zijn oude vriendin Li Na laat zien. Din wenst plotseling iets en een lange roze draak verschijnt uit het theekopje. Long de roze draak vertelt Din dat hij 3 wensen heeft om te vervullen, daarna zal Long na het hiernamaals kunnen gaan. Din en Long gaan naar Li Na toe om weer te verenigd worden na zoveel jaar. Zoals verwacht zijn er altijd beren op de weg. Andere mensen willen ook de theepot hebben. Zou het Din en Long lukken om bij Li Na te komen, en dat Long eindelijk naar het hiernamaals kan of toch niet?

Chinese Cultuur

Wish Dragon is een vrolijke film met veel humor. Om Long, de roze draak heb ik het meest gelachen door zijn vele grappen. Het verhaal leek een beetje op Aladdin; Din en Long moeten dan Aladdin en de blauwe geest voorstellen. Li Na natuurlijk de mooie prinses Jasmine. Alleen was dit verhaal moderner en vertelt het iets over de Chinese cultuur. De film is ook gebaseerd op een oud Chinees verhaal over een jongen die een wens geest vindt en verliefd wordt op een prinses. Ook dus zoals het verhaal van Aladdin. 

De film is geschikt voor jong en oud. Misschien ook wel een goede film voor in het educatieprogramma voor jonge kinderen op school. Zo laat je ze op een leuke manier kennismaken met een cultuur. De film draait om vriendschap, familie en liefde, uiteindelijk leert Long de roze draak ook een hele belangrijke levensles. 

Wish Dragon kijken: https://www.netflix.com/nl/title/81153694?source=35 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.