Orange Is the New Black - seizoen 7

Gepubliceerd op 13 november 2021 om 14:00

Het laatste seizoen van de Netflix serie: Orange Is the New Black. Piper is zo vrij als een vogeltje, maar wordt als een gevangene behandelt door de mensen om haar heen. In Maximum Security van Litchfield is niet veel veranderd. Totdat er een nieuwe directeur moet worden uitgekozen. Zal dit dan eindelijk de gedetineerden hoop geven op een goede toekomst? We gaan het zien in, THE FINAL SEASON van deze inspirerende serie. 

Created by: Jenji Kohan

Cast: Taylor Schilling

          Laura Gómez

          Jackie Cruz     

Based on: Orange Is the New Black: My Year in a Women's Prison by Piper Kerman

Hoop voor gedetineerden 

Piper Chapman is eindelijk vrij! Ze heeft haar gewone leven weer terug,. nou dat is niet het geval. Piper worstelt om haar oude draai weer terug te vinden in de samenleving en moet zich aan regels houden, zoals geen alchohol of drugs. Piper krijgt moeilijk een baan, eindelijk heeft ze de moed om aan haar vader hulp te vragen. Alleen die behandelt haar net zoals een gedetineerde. Ondertussen probeert ze een lange afstands relatie met Alex, maar we weten allemaal wel hoe dit afloopt. 

Ondertussen in het Maximum Security van Litchfield, wordt er een nieuwe directeur uitgekozen. Tamika Ward de voormalige cipier en een vriendin van Taystee, wordt uitgekozen als directrice. Dan blijkt er weer meer hoop te zijn. Gedetineerden kunnen mee doen aan clubs en lessen volgen om een bepaalde diploma te behalen. Blanca dacht dat ze vrij was gelaten, maar werd meegenomen naar een andere gevangenis; vanwege problemen met haar verblijfsvergunning. Daar komt ze Maritza tegen met nog honderd anderen vrouwen die hetzelfde probleem hebben als Blanca. Red, Gloria en nog een paar andere gedetineerden moeten bij een andere gevangenis eten gaan voorbereiden. Dat blijkt dezelfde gevangenis te zijn waar Blanca en Maritza ook zitten. Langzaam komen we bij het einde van seizoen 7 elke gedetineerde krijgt een mooi eind, maar met een paar zal het ook niet zo goed aflopen. 

Het Poussey Washington Fund

We beginnen bij het technische. Bij zo'n laatste seizoen had ik meer verwacht van, hoe het in beeld is gebracht. Seizoen 6 werd technisch beter net zoals seizoen 1, maar bij seizoen 7 miste ik dat echter. Wat heel leuk is, dat er een vrouwelijke directrice Maximum Security komt overnemen en er hoop is voor de gedetineerden. Joe Caputo is ook niet in het laatste seizoen te missen en speelt een groot rol met het helpen voor een betere toekomst. Taystee begint het Poussey Washington Fund om vrouwen te helpen in de gevangenis. De makers van deze serie hebben het mogelijk gemaakt dat jij kan doneren om de vrouwen in de gevangenis te helpen (link onderaan de pagina). Het laatste wat ik wil benoemen zijn de flashbacks van verschillende personages en hoe ze in de gevangenis zijn belandt. Dit komt ook in seizoen 7 voor en zoals ik al eerder zei, elke personage krijgt zijn einde. Niet iedereen heeft een goed eind, maar er zitten ook mooie bij. 

Van een geboren baby tot een volwassen vrouw

Wat zal ik Orange Is the New Black gaan missen. Ik begon in juli met het kijken van deze serie en koos er voor om ELK seizoen te recenseren op Artforalways. Hier zijn we dan 7 seizoenen verder. Ik had nooit verwacht dat Orange Is the New Black zo leuk zou zijn. Het geeft een gevoel van familie, vriendschap en je leert elk personage weer beter kennen. De humor van verschillende gedetineerden, de gecompliceerde relatie tussen moeder-dochter en de liefde die groeit tussen de personages. Vanaf seizoen 1 leer je ze kennen als een pasgeboren baby en zie je ze door de seizoenen heen groeien als een volwassen vrouw :)

JIJ bedankt voor het lezen van deze recensie en alle andere recensies van Orange Is the New Black! Het was een groot avontuur en ik heb er zeker ervan genoten om hierover te schrijven :) 

Orange Is the New Black kijken: https://www.netflix.com/nl/title/70242311?source=35  

Steun het Poussey Washington Fund: https://www.gofundme.com/f/poussey-washington-fund 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.