Cruella

Gepubliceerd op 6 november 2021 om 14:00

Cruella, een film over de fashionista schurk: Cruella DeVil. De vrouw die dalmatiërs ontvoert om er vervolgens bontjassen van te maken. De nieuwe live-action film neemt je mee terug in de tijd en leren we Cruella beter kennen. We haar opgroeien tot een wonderbaarlijke fashionista, maar waarom heeft ze nou zo'n hekel aan dalmatiërs? 

Directed by: Craig Gillespie

Written by: Dana Fox 

                     Tony McNamara

Cast: Emma Stone

          Emma Thompson

          Joel Fry 

          Paul Walter Hauser 

Het verhaal

Estella is als kind anders dan de rest en wordt gepest. Ze vind een puppy die ze Buddy noemt en wordt beste vrienden met Anita Darling. Estella is diegene die de schuld krijgt als ze gepest wordt en de directeur wilt haar van school schoppen. Samen gaat ze met haar moeder naar New York. Onderweg gaan ze eerst langs een mysterieuze vriendin van haar moeder. Estella moet in de auto blijven, maar is nieuwsgierig en gaat op ontdekkingstocht. Dan ziet ze haar moeder doodgemaakt worden door 3 dalmatiërs. Estella vlucht weg en is een weeskind geworden. Ze ontmoet Horaces en Jasper, 2 kinderen die in de straten van New York wonen.

Estella wordt ouder, ze steelt samen met Horaces en Jasper verschillende juwelen en geld. Estella werkt bij een modehuis en wordt op een dag gepromoveerd tot ontwerper voor de Barones. Ze komt erachter dat de Barones een ketting heeft van haar moeder en wilt het dierbare juweel terug stelen. Tijdens het stelen van de ketting komt Estella erachter hoe haar moeder nou daadwerkelijk is doodgemaakt en neemt wraak als de nieuwe mysterieuze Cruella. 

Achtergrond van een schurk

Toen haar moeder vermoord werd door 3 dalmatiërs snapte ik meteen waarom Cruella een hekel aan die honden heeft gekregen; toch zit ik nog steeds met vragen. Het werd mij namelijk niet duidelijk waarom Cruella bontjassen van dalmatiërs wilde maken, want dat komt niet vanwege de moord op haar moeder. Zelf heeft Cruella dus ook een hond in de film. Dat verbaasde mij wel, omdat ik haar altijd zag als een vrouw die een hekel had aan alle honden op de wereld. Ze houd wel heel veel van Buddy en dat is in de film ook te merken. Of Cruella nou een kinderfilm is of niet vind ik moeilijk om te zeggen. De moord op haar moeder lijkt mij nou niet iets voor het kinderlijke netvlies om te zien. Wel vind ik het een leuk idee om de achtergrond van een schurk te zien. Ik kijk nu anders naar Cruella dan voorheen en haar uiterlijk is zo veelllll beter dan in de animatiefilms. 

De film heeft een interessante muziek keuze die goed bij de scenes past. Zo waren de statements van Cruella net iets even spectaculairder. Dan hebben we nog de mooie kostuums. Elke kostuum had iets speciaals en kwam met een boodschap. Aan het einde is er nog een verrassing voor de kijker en zal er iets komen wat te maken heeft met de animatiefilm uit 1961. Wat vond jij van de live-action Cruella? En welke outfit vond je het mooist uit de film? Laat het weten hieronder in de reacties :) 

Cruella kijken op Disney+: https://www.disneyplus.com/nl-nl/movies/cruella/2GJTZuO8I01c 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.