The Book of Henry

Gepubliceerd op 30 oktober 2021 om 15:00

The Book of Henry is een meeslepende film over een 11-jarige jongen die hoogbegaafd is. Wanneer er hem een gruwelijke ziekte te wachten staat, schrijft Henry alles op in een dagboek. Zijn moeder vind het boek en moet een bijzondere missie afhandelen om een meisje te redden. 

Directed by: Colin Trevorrow

Written by: Gregg Hurwitz

Cast: Jaeden Martell 

          Jacob Tremblay

         Naomi Watts

Het Rode Boek

Henry woont samen met zijn jongere broer Peter en zijn moeder Susan. Henry is heel erg slim en doet altijd de administratie van zijn moeder. Naast het huis van hun, woont er een meisje genaamd: Christina samen met haar stiefvader Glenn. Henry heeft door dat Christina misbruikt wordt door haar stiefvader en heeft dit ook al meerdere keren gemeld bij de directrice van de school, maar die doet niks. Want wie luister er nou naar een 11-jarige kind? Henry wordt ziek; er blijkt een tumor in zijn hoofd te zitten wat niet meer te genezen is en sterft uiteindelijk. Zijn moeder en broer blijven alleen achter en hebben het daar moeilijk mee. 

Dan vindt Peter een rode boek van Henry en laat het aan zijn moeder zien. Susan ziet dat Henry een plan heeft gemaakt om Glenn te vermoorden, zodat Christina veilig bij Susan en Peter kan wonen. Susan gaat het plan uitvoeren met de hulp van het boek om Christina te redden. Zou het haar lukken of is er ook een andere manier?

Kinderen zijn niet dom

The Book of Henry is een mooi verhaal en laat zien dat kinderen niet dom zijn en soms zelfs slimmer kunnen zijn dan volwassenen. Kijk maar naar Henry; hij had al de hele tijd door dat zijn buurmeisje misbruikt werd en zijn moeder wist van niks. Ze zag het uiteindelijk pas, toen Henry er niet meer was. De film hield constant mijn aandacht; bij het gedeelte dat Susan aan het plannen was om Glenn dood te maken was zenuwslopend. De film is op een mysterieuze manier in beeld gebracht en er zitten goede acteurs in, zoals Jaeden Martell die we ook wel kennen van Defending Jacob of Knives Out en Jacob Martell van de bijzondere film: Wonder. Ik stond echt versteld van dat Jaeden en Jacob dat waren, hun acteerstijl is zo goed dat de spanning in de film er van afspatten :)

The Book of Henry is een mooie film over een kind die een bijzonder doel heeft. Ik raad de film aan voor jong en oud!

De film kijken: https://www.netflix.com/nl/title/80095206 

https://www.pathe-thuis.nl/film/18451/the-book-of-henry