The Hitman's Bodyguard

Gepubliceerd op 29 september 2021 om 13:00

De allerbeste bodyguard Michael Bryce moet een huurmoordenaar genaamd Darius Kincaid binnen 24 uur naar Den Haag brengen in Nederland. Maar dat gaat niet zo makkelijk. Michael en Darius krijgen veel beren op de weg, die lastig naar de kant te brengen zijn. 

Directed by: Patrick Hughes

Written by: Tom O'Connor

Cast: Ryan Reynolds 

          Samuel L. Jackson

Het verhaal

Michael Bryce is zijn status als allerbeste bodyguard verloren nadat zijn belangrijkste klant is doodgemaakt. Om zijn status weer terug te krijgen moet Michael de huurmoordenaar Darius Kincaid binnen 24 uur van London naar het Internationaal Strafhof in Den Haag brengen. Dit gaat niet zo gemakkelijk. Ze worden achterna gezeten door andere huurmoordenaars, die de opdracht hebben gekregen van de ex-president Vladislav Dukhovich om Darius Kincaid te vermoorden. Michael ziet Darius als een bad Guy, maar langzaam krijgt hij de geschiedenis van hem te horen en gaat Michael anders naar Darius kijken. Alleen heeft Darius nog een groot geheim voor Michael dat al snel boven water zal komen. En dan is het aan Michael de keus of hij Darius nog zal helpen om naar Den Haag te brengen.  

Tegenovergestelde persoonlijkheden

Michael (Ryan Reynolds) en Darius (Samuel L. Jackson) hebben een tegenovergestelde persoonlijkheid waardoor ze elkaars tegenpolen zijn, maar ook goed met elkaar kunnen opschieten. Ze hebben droge humor waardoor ik veel om die 2 heb gelachen. De film zelf was eigenlijk ook helemaal niet eng. Ik vond er meer humor in zitten dan geweld. Het verhaal was interessant en speelde zich af in Nederland. Het was heel leuk om alle bekende plekjes te zien in de film.

Er werden tulpen gekocht en er was een achtervolging door de Amsterdamse grachten. Wat je wel zag dat er ook stukjes waren die gedeeltelijk nep waren, en dat snap ik ook wel. Met een bootje keihard door de grachten van Amsterdam varen lijkt mij bijna onmogelijk. De Nederlandse politieauto's waren juist niet Nederlands. En er waren ook beelden van een gevangenis tegenover het Rijksmuseum. Dat vond ik wel raar, want ik heb nog nooit een gevangenis opgemerkt tegenover het Rijksmuseum. Dus niet alles klopte en was reëel in de film. Ik raad wel aan om de behind the scenes video te kijken van The Hitman's Bodyguard. Leuk om te zien hoe dat nou in Amsterdam is opgenomen. En dat vind ik altijd een eer, dat een klein landje zoals Nederland (waar ik vandaan kom) als filmlocatie wordt gebruikt :) 

De behind the scenes video van The Hitman's Bodyguard: https://youtu.be/hpiCS3Mz8Cc 

De film kijken: https://www.netflix.com/nl/title/80119311 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.