Marriage Story

Gepubliceerd op 26 september 2021 om 11:00

Het getrouwde stel Nicole Barber en Charlie Barber wonen in het hart van New York. Maar wanneer er huwelijksproblemen ontstaan verhuist Nicole naar haar ouderlijk huis in het zonnige LA. Ze vraagt een echtscheiding aan en neemt een advocaat. Charlie doet dit ook, maar dit loopt als verwacht niet goed af en er ontstaan heel veel ruzies tussen die 2. 

Directed by: Noah Baumbach 

Written by: Noah Baumbach 

Cast: Scarlett Johansson

          Adam Driver

GEEN advocaat

Charlie en Nicole hebben problemen met hun huwelijk en zitten in therapie. Ze kiezen ervoor om uit elklaar te gaan en vooral GEEN advocaten te gaan gebruiken. Nicole verhuist naar LA voor haar werk als actrice. Iemand op haar werk vertelt over een goede advocaat die Nicole wel kan gebruiken voor de scheiding. Charlie komt erachter dat Nicole een advocaat gebruikt en gaat dat zelf ook doen. Maar het lijkt daardoor erger te worden. Er ontstaan ruzie's over wie wat krijgt en ze raken misschien zelfs allebei de voogd over hun kind kwijt. Ligt het aan Charlie en Nicole zelf of juist aan de advocaten die ze hebben aangenomen? 

Sterk begin

Deze film heeft een sterk begin. Nicole en Charlie zeiden via een voice-over allemaal goede dingen over elkaar. De beelden die we daarbij te zien kregen gingen over de goede dingen, en toen dat klaar was. Zaten ze in een kamer met een therapeut. Uiteindelijk was dat dus het idee dat ze in een kamer zaten en goede dingen over elkaar zeiden. Die methode kennen we ondertussen allemaal wel als je huwelijkstherapie volgt en is ook vaker in een film of serie te zien. Ik vond het dus een heel mooi idee om die goede dingen over elkaar ook in beeld te laten zien. 

De film laat ook zien hoe het bij zo'n scheiding er aan toe kan gaan. En dat je zelfs misschien juist meer geld kwijt bent aan je advocaat om te vechten wie het geld, kind, huis en spullen krijgt. Is het aan de advocaat de beslissing hoeveel dagen jouw ex het kind mag zien, of kunnen jullie daar samen uitkomen? Communiceer met elkaar, dat is de levensles die deze film laat zien voor veel koppels die in zulke situaties zitten als Charlie en Nicole. Af en toe vond ik het wel een beetje saai worden omdat ze bleven doorgaan met ruzie maken. Voor sommige kan de film emotioneel zijn, bijvoorbeeld als je zelf een scheiding hebt meegemaakt. En dan is de vraag ook wil je zo'n film wel zien? Die keuze is toch aan jou, ik zou zeggen dat het een film is waar je van leert. Het is een meeslepend verhaal en kunstig in beeld gebracht :)

Marriage Story kijken: https://www.netflix.com/nl/title/80223779?source=35