Orange Is the New Black - seizoen 6

Gepubliceerd op 8 september 2021 om 16:00

Nadat de opstand is geëindigd, zitten Piper en een aantal andere gedetineerden vast in de Maximum Security van Litchfield. Er wordt onderzoek gedaan naar de moord op cipier Piscatella, de opstand, het gijzelen van de cipiers etc. Lange straffen gaan er weggeven worden aan de gedetineerden, zelfs als het onterecht is. 

Created by: Jenji Kohan

Cast: Taylor Schilling

          Yael Stone

          Adrienne C. Moore       

Based on: Orange Is the New Black: My Year in a Women's Prison by Piper Kerman

Een nieuwe gevangenis

Een aantal gedetineerden van de Litchfield gevangenis zijn overgeplaatst naar de Maximum Security van Litchfield. Er is een zaak geopend over de opstand en over de moord op Piscatella. Piper, Taystee, Red en nog een aantal andere meiden worden verdacht van moord op Piscatella. Iedereen wordt erover geïnterviewd. Maar ze twijfelen of de waarheid boven water moet komen, zodat de straffen minder worden verlengd. Maar dat loopt toch niet volgens plan. Aan Nicky Nichols wordt verteld dat de kans groot is dat ze nog langer blijft zitten. Piper denkt dat Alex Vause dood is, maar dit blijkt toch niet waar te zijn. Waar Alex is weet niemand. 

D-blok en C-blok hebben al eeuwen ruzie met elkaar en hebben allebei een leider, Carol en Barb. Ze betrekken de oude gedetineerden van Litchfield bij hun ruzie. Piper zorgt ervoor dat het volleybalveld weer wordt geopend. Dan kan iedereen sportief met elkaar volleybal spelen. Carol en Barb hebben toch een andere plan. Ze willen een gevecht houden tijdens het volleybalspel, tussen D-blok en C-blok. Hoe zal dit aflopen... 

Allerleukste begin tot nu toe

Het begin van dit nieuwe seizoen was interessant gedaan. Je kreeg een POV (Point of view) van Crazy Eyes te zien in een onbekende gevangenis. Crazy Eyes ziet alles anders en deed alsof ze tv ging kijken in haar cel. Terwijl ze in werkelijkheid naar gedetineerden keek in andere cellen. Maar ze deed net of alle gedetineerden mee deden aan een soort talentenjacht. De ene deed zang en de andere deed een goocheltruc. Tot nu toe was dit het allerleukste begin van een nieuw seizoen vergeleken met de rest van de serie. Maar Piper, Crazy Eyes en nog meer bekende personages bleken dus in de Maximum Security te zitten van Litchfield. Ik miste al snel de oude Litchfield gevangenis en hoopte eigenlijk dat ze daar weer terug zouden komen. 

Geen flashbacks meer

Er zijn nieuwe cipiers in seizoen 6 en heel veel nieuwe gedetineerden. Het gedrag van de cipiers  is eigenlijk bijna hetzelfde gebleven, net zoals in seizoen 4 & 5. Wel is er een leukere cipier die Taystee van vroeger kent. Een gedetineerde noemt zichzelf Papa en voelt zich aangetrokken tot Dayanara. En dan hebben we nog Carol en Barb. Twee zussen die al bijna hun hele leven in de gevangenis zitten en een geschiedenis hebben met Frieda. Zoals gewoonlijk krijgen we al 5 seizoenen lang flashbacks van gedetineerden en waarom ze in de gevangenis terecht zijn gekomen etc. Maar in seizoen 6 gebeurd dat een paar keer niet. Nou snap ik deze keuze niet van de makers en vond het raar dat het alleen over de tijd in de gevangenis ging. 

Seizoen 6 was al een stuk beter geworden vergeleken met seizoen 2 t/m 5. Het technische kwam weer meer terug. Dingen die symbolisch naar iets verwezen etc. werden interessant in beeld gebracht. Het thema liedje (You've Got Time by Regina Spektor) van Orange Is the New Black kwam terug in de serie. En zinnen uit dat lied werden door bepaalde personages gezegd. Dat vond ik een hele leuke toevoeging. 

Orange Is the New Black kijken: https://www.netflix.com/nl/title/70242311 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.