Cinderella

Gepubliceerd op 11 september 2021 om 14:00

De remake van Disney Cinderella. Ella heeft een gemene stiefmoeder die haar behandelt als oud vuil.  Wanneer de prins moet gaan trouwen organiseert het koninkrijk een bal. De stiefmoeder en haar dochters zijn ook uitgenodigd. Ella mag niet mee, maar krijgt door magie de kans om naar het bal te gaan en te dansen met de knappe prins. 

Directed by: Kenneth Branagh 

Written by: Chris Weitz

Cast: Lily James 

          Richard Madden

Based on: Disneys Cinderella by Charles Perrault 

Een magische sprookje 

Ella woont samen met haar vader en moeder op hun mooie boerderij. Ella's moeder wordt ziek en gaat al snel dood. Ze groeit op en is samen met haar vader gelukkig. Als Ella ouder is, heeft haar vader een nieuwe vrouw gevonden die bij hen komt wonen. De vrouw heeft 2 dochters. Het klikt niet zo goed tussen Ella en haar stiefmoeder en stiefzussen. Wanneer Ella's vader tijdens zijn reis doodgaat. Blijft ze alleen over met haar stiefmoeder en stiefzussen. Haar stiefmoeder ontslaat het personeel en gebruikt Ella als hulp voor het huis. 

De prins moet gaan trouwen en het koninkrijk houdt daarvoor een bal. Ella's stiefmoeder en haar dochters zijn ook uitgenodigd. Ella mag niet mee maar maakt toch een jurk. Als haar stiefmoeder en stiefzussen Ella in de jurk zien verscheuren ze de jurk. Daarna gaan naar het bal toe en laten Ella achter met haar kapotte jurk. Ella rent verdrietig de tuin in. Daar komt ze een magische fee tegen die haar mooie kleren geeft en naar het bal stuurt. Alleen moet Ella precies om 12 uur middernacht terug zijn want dan houdt de magie op en wordt ze weer een Cinderella. 

Muizen kunnen niet praten 

Veel verschil was er niet tussen de remake en de originele film. Voor het eerst kregen we Ella's echte moeder te zien. Ella was ook veel ouder toen Lady Tremaine en haar dochters kwamen inwonen. Vroeger keek ik eigenlijk heel weinig naar Cinderella. Toen vond ik het saai en vermoeiend en keek veel liever naar Belle en het Beest. De muizen in de remake kunnen niet praten, wat ook logischer overkomt voor zo'n remake. Lady Tremaine heeft trouwens wel een goede make-over gekregen. In de originele film leek ze op een oude oma, maar moest ze natuurlijk niet mooi zijn. Omdat Cinderella diegene was waar het omdraaide. In de remake is ze niet per se lelijk en eigenlijk vind ik haar ook knap net zoals Cinderella (Lily James), maar komt ze over als een valse arrogante stiefmoeder. 

De remake is ook een leuke film voor volwassen mensen. Deze film heeft eigenlijk geen kinderlijke stijl en is meer een mooi verhaal uit een andere eeuw zoals Bridgerton, Emma, Young Victoria etc. De kleding is prachtig en heeft een grote upgrade gekregen. Veel meer details, grootser en mooier. Vooral de blauwe jurk die Cinderella draagt naar het bal. Die wil ik ook wel hebben :) Cinderella is te zien op Disney + 

Cinderella kijken: https://www.disneyplus.com/nl-nl 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.