The Goldfinch

Gepubliceerd op 30 augustus 2021 om 14:00

The Goldfinch, een mysterieuze film over het Nederlandse beroemde schilderij: Het puttertje. Theo krijgt het schilderij op een bijzondere manier in zijn handen en houdt het verborgen in krantenpapier. 

Directed by: John Crowley

Screenplay by: Peter Straughan

Cast: Ansel Elgort 

          Nicole Kidman

          Finn Wolfhard

Het puttertje

Theo is samen met zijn moeder op bezoek in een museum. Wanneer er een bom in het museum ontploft, is de moeder van Theo dood en gaat hij wonen bij de familie Barbour. Theo gaat vaak langs Pippa, een meisje die ook het ongeluk heeft overleefd in het museum. Maar Theo blijkt het Nederlandse beroemde schilderij: Het puttertje in handen te hebben van het Museum. Hij vond het schilderij na de ontploffing en is er mee weggelopen. 

Op een dag duikt zijn vader op en neemt Theo mee naar zijn huis. Theo gaat naar een nieuwe school en ontmoet daar Boris, ze worden beste vrienden. Wanneer zijn vader doodgaat vertrekt Theo met het schilderij naar Hobie toe. Hobie was de voogd van Pippa en kent Theo goed. Theo mag bij Hobie blijven en voor hem werken in zijn antiekwinkel. Als Theo ouder wordt, herenigt hij zich met de familie Barbour en krijgt een relatie met Kitsey Barbour. Al die jaren heeft Theo nog steeds het beroemde schilderij in krantenpapier bewaard. Op een dag komt hij zijn beste vriend Boris weer tegen en die vertelt dat hij het beroemde schilderij heeft omgewisseld toen Theo vertrok. Maar Boris is toen het schilderij kwijtgeraakt en weet wel wie het nu heeft. Samen gaan ze The Goldfinch terughalen. 

Nederlandse schilderij

The Goldfinch speelt zich gedeeltelijk af in Amsterdam. Ik vind het altijd leuk als er films zijn die met Nederland te maken hebben. Het is maar een klein landje en dan wordt er zo'n goede film over een Nederlands schilderij gemaakt met bekende acteurs. Het schilderij is gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Carel Fabritius. Het vogeltje moet een putter voorstellen en zit vastgeketend aan zijn voederbakje voor het leven (zie foto hierboven). 

In het begin van de film zat ik echt met veel vragen, want ik wist niet zo goed waar de film over ging. De trailer had ik natuurlijk al gezien, maar hield mij ook in spanning net zoals de film dat deed. The Goldfinch was een soort kunstige film en had de hele tijd iets mysterieus. Met kunstig bedoel ik dat ik het eigenlijk niet als een film zie, maar alsof het een kunstwerk is die wordt afgespeeld en heel lang duurt. En dit gevoel heb ik ook bij de film: The Curious Case of Benjamin Button. The Goldfinch heeft hele goede acteurs zoals Ansel Elgort, Nicole Kidman en Sarah Paulson. The Goldfinch is te zien op Netflix en Pathé Thuis. Wat vond jij van de film?

The Goldfinch kijken: https://www.pathe-thuis.nl/film/31571/the-goldfinch 

https://www.netflix.com/nl/title/81093413 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.