Orange Is the New Black - seizoen 4

Gepubliceerd op 27 augustus 2021 om 15:00

De gevangenis in Litchfield is overvol. Piper runt haar ondergoed bedrijf vanuit de gevangenis, maar ze krijgt concurrentie. De concurrentie loopt steeds meer uit de hand. Niet alleen bij Piper, maar ook bij de rest in de gevangenis. 

Created by: Jenji Kohan

Cast: Taylor Schilling

          Uzo Aduba

          Taryn Manning 

Based on: Orange Is the New Black: My Year in a Women's Prison by Piper Kerman

Nieuwelingen

De nieuwe gedetineerden zijn aangekomen in de gevangenis. Het is er overvol en de slaapzalen moeten gedeeld worden. Judy King is een beroemde chefkok uit een kookprogramma. De gevangenen kijken vaak naar haar op de tv. Maar Judy heeft een misdrijf begaan en moet nu naar de gevangenis. 3x raden naar welke gevangenis ze gaat! Inderdaad naar Litchfield. Piper runt nog steeds haar bedrijf in het verkopen van gedragen ondergoed. Maar ze heeft concurrentie, want Maria Ruiz gaat ook haar ondergoed bedrijfje beginnen. Dit loopt al snel uit de hand, want die 2 gaan elkaar tegenwerken. Ook zijn er nieuwe cipiers die dreigen en misbruik maken van de gedetineerden. De Litchfield gevangenis is een zooitje geworden. 

Sprakeloos

Van seizoen 4 was ik een beetje sprakeloos. De dingen die erin gebeuren vond ik echt gestoord en ook een beetje te laag voor Orange Is the New Black zelf. De nieuwe cipiers waren echt gek geworden en deden dingen die niet door de beugel konden. Ze gaven ook zulke rare straffen aan de gedetineerden, dat ik echt dacht waar gaat deze serie heen. Deze nare dingen waren nou de redenen dat ik Orange Is the New Black in het begin eigenlijk niet wilde zien. Het gaat er misschien ook in het echt zo aan toe, maar gedetineerden onterecht hele nare straffen geven vind ik niet thuis horen bij de serie Orange Is the New Black. 

Conclusie

Seizoen 4 was een seizoen met nieuwe gedetineerden waardoor het een zooitje werd in de gevangenis. Gestoorde cipiers die nare dingen deden, zover ik me kan herinneren was het een hot mess. Verder op het technisch gebied vond ik er weinig aan. Hoe het in beeld werd gebracht vond ik simpel overkomen. En  er waren geen symbolisch verwijzingen zoals in seizoen 1. 

Orange Is the New Black kijken: https://www.netflix.com/nl/title/70242311