Russian Doll - seizoen 1

Gepubliceerd op 24 augustus 2021 om 12:00

Nadia Vulvokov beleeft haar verjaardag 100 keer opnieuw, wie wil dat nou niet. Maar toch denk ik dat je het helemaal zat bent als je elke keer dood gaat en steeds weer wakker wordt op je verjaardag. Ja... dat overkomt Nadia, maar waarom eigenlijk?

Directed by: Leslye Headland

                       Jamie Babbit

                       Natasha Lyonne  

Created by: Natasha Lyonne 

                     Leslye Headband 

                     Amy Poehler

Cast: Natasha Lyonne

          Charlie Barnett        

100 keer jarig

Nadia is jarig. Haar vriendin geeft een feestje voor haar. Ze vertrekt al snel met een man om een leuke avond te hebben. Wanneer ze weer alleen thuis is, zijn haar sigaretten op en gaat ze nieuwe halen. Onderweg ziet Nadia haar kat, ze rent er heen maar wordt dan aangereden door een auto. Plotseling staat ze weer in de badkamer bij haar vriendin op haar verjaardag. Nadia herenigd zich met haar ex op haar verjaardag. Ze vertelt het verhaal over dat ze doodging en toen weer in de badkamer stond, maar natuurlijk gelooft niemand haar. Als ze weer op straat is, ziet ze weer haar kat en komt ze ongedeerd naar de overkant. Nadia gaat met haar kat op de rand van een brug zitten en plotseling is haar kat weg en valt ze achterover van de brug af. Dan staat ze weer in de badkamer en is weer jarig. 

Nadia gaat opzoek waarom ze telkens doodgaat en dan weer terug op de plek komt van de badkamer. De zoektocht loop op niks uit en dan staat ze in de lift. Zoals gewoonlijk doet de lift het niet en valt die 30 meter naar beneden. Nadia is weer doodgegaan en teruggekeerd naar de badkamer. Maar er stond nog iemand in de lift, die ook telkens doodgaat en weer terugkeert in zijn badkamer. Nadia gaat opzoek naar de jongen en vindt hem. Hij heet Alan Zaveri. Hij zit in hetzelfde schuitje als Nadia. Samen gaan ze opzoek waarom ze telkens doodgaan en hoe dat te stoppen. Zou het ze lukken... 

Origineel idee

We kennen allemaal wel van die films dat iemand steeds teruggespoeld wordt om een dag opnieuw te beleven, om een bepaalde doel te halen. En die films zijn altijd wel leuk om te zien, vind ik. Zoals Groundhog Day, Happy Death Day en When We First Met. Ze zijn net zoals deze serie: Russian Doll. Ik hou echt van zulke films/series en om er dan achter te komen waarom ze steeds weer teruggespoeld worden. Toen ik aflevering 1 van de Russian Doll had gezien was ik al sprakeloos. Het begin was mysterieus en ik had geen idee waar het nou zo goed overging. En dan "boem": Nadia wordt overreden en staat weer in de badkamer en is weer jarig! 

Iconic uiterlijk

Russian Doll is ook lekker komisch en ik heb veel gelachen om Natasha Lyonne. Ze heeft een vet iconisch uiterlijk in de serie met PRACHTIGGG haar. Eigenlijk had ik een beetje het gevoel dat ik naar Nicky zat te kijken van Orange Is the New Black. Volgens mij was de serie ook een beetje gebaseerd op het leven van Natasha zelf. Toen ik het leven van haar op Wikipedia had gelezen waren er wel wat overeenkomsten met Nadia uit de Russian Doll. En Nadia heeft dezelfde humor als Nicky in Orange Is the New Black. 

Russian Doll is een interessante serie over Nadia die op mysterieuze wijze steeds doodgaat en weer teruggespoeld wordt. Elke aflevering is ongeveer een halfuurtje, dus je bent er zo doorheen. Ik had de serie ook binnen no time uitgekeken :)

Russian doll kijken: https://www.netflix.com/nl/title/80211627 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.