Rocketman

Gepubliceerd op 21 augustus 2021 om 14:00

Rocketman, een film over de beroemde popzanger: Elton John. Hij maakt zijn weg naar de top samen met Bernie Taupin. Samen met hem maakt Elton bekende liedjes, die op de dag van vandaag nog steeds beluisterd worden. Maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn, want Elton maakt veel ups en downs mee tijdens zijn muziekcarrière. 

Directed by: Dexter Fletcher

Screenplay by: Lee Hall 

Cast: Taron Egerton

          Jamie Bell

         Richard Madden

         Bryce Dallas Howard

How wonderful life is...

Reginald had geen makkelijke jeugd, zijn moeder en vader keken niet vaak naar hem om. Wel had hij een goed gehoor voor muziek en kon uit zichzelf piano spelen. Reginald verandert zijn naam in Elton John als hij ouder wordt. Hij probeert carrière te maken in de muziekindustrie. Hij ontmoet Bernie Taupin en samen maken ze liedjes. Elton John wordt door de jaren heen bekender met zijn goede muziek , maar dan raakt hij verslaafd aan drank en drugs. Hij wordt steeds meer ongelukkiger en raakt de weg kwijt. Langzaam pakt Elton John het leven weer op, maakt nieuwe muziek met Bernie Taupin en vindt de liefde. 

Mooie muziek

De muziek is prachtig en ik had meteen zin om erop te dansen. Ook waren er liedjes die mijn ziel raakten en ik meerdere keren zakdoekjes moest gebruiken :). Elton John maakt zijn muziek op een manier die mensen vrolijk maakt, maar tegelijkertijd ook verdrietig. Tranen van geluk, snap je? De meeste liedjes zijn bekend die in de film te horen zijn. Maar er is ook een nieuw lied geschreven door Elton John en Bernie Taupin. Hij zingt het lied samen met Taron Egerton. Dit vond ik een leuke toevoeging aan het einde van de film. Wel vond ik een beetje halverwege de film dat Bernie Taupin werd vergeten. De film gaat om Elton john, dat snap ik wel, maar Bernie Taupin is diegene die al zijn liedjes geschreven heeft, dus ook even goede credits naar Bernie Taupin. 

De film is leuk in beeld gebracht. Momenten die belangrijk waren in zijn leven worden vertraagd. En natuurlijk moeten we niet die gave outfits vergeten, die een belangrijk onderdeel zijn van Elton Johns leven. Toch vind ik het wel cool dat er een film gemaakt kan worden over een beroemde popzanger die ook nog leeft. Dat zie ik eigenlijk heel weinig in de filmwereld. Dus Elton John en Bernie Taupin, bedankt voor jullie mooie muziek die jullie gemaakt hebben en nog steeds maken! En dat jullie duizenden mensen blij maken met jullie muziek. Rocketman is te zien op Netflix en ook op Pathé Thuis. 

Rocketman kijken: https://www.pathe.nl/film/24121/rocketman 

https://www.netflix.com/nl/title/81044418 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.