Orange Is the New Black - seizoen 3

Gepubliceerd op 13 augustus 2021 om 13:00

Piper moet nog steeds haar tijd uitzitten in de gevangenis. De gevangenis heeft nieuwe banen voor de gedetineerden, ze moeten ondergoed maken. Piper voelt een nieuwe bedrijf aankomen waarmee ze goed zal verdienen. 

Created by: Jenji Kohan

Cast: Taylor Schilling

          Danielle Brooks

          Natasha Lyonne

Based on: Orange Is the New Black: My Year in a Women's Prison by Piper Kerman

Nieuw Bedrijf

Caputo is de nieuwe directeur geworden maar alles gaat al mis. Alex is terug in de gevangenis en is daar verdrietig over. Wat ze niet weet is dat Piper het voor elkaar heeft gekregen om Alex weer terug in de gevangenis te krijgen. Gedetineerden kunnen nieuwe banen krijgen in de gevangenis. Piper heeft een van die banen gekregen en moet met andere gedetineerden ondergoed maken. Piper krijgt hierdoor het idee om gebruikt ondergoed te gaan verkopen. Ze werkt het idee volledig uit samen met andere gedetineerden en een cipier. 

De keukendienst mag het eten niet meer vers maken, ze krijgen grote zakken met eten die ze alleen nog maar moeten opwarmen. Iedereen vindt het kant en klare eten vies en Red besluit om lekker eten te gaan maken met de groente uit de moestuin. Ondertussen runt Piper met volle zelfvertrouwen haar bedrijfje, waardoor haar karakter verandert en ze de mensen om haar heen zal verliezen. 

Echte gedetineerden

Heb je je ooit afgevraagd wie die gezichten zijn in de intro? Misschien wel de gezichten van de personages, maar dat is niet zo. Het zijn gezichten van echte gedetineerden en ook van Piper Kerman, waarop de serie gebaseerd is. En voor mijn gevoel moet elk gezicht wel op een van de personages lijken, zo ben ik al een look a like Red, Crazy Eyes en Mendoza tegengekomen. We zien ook weer terugblikken van gedetineerden en waarom ze nou in de gevangenis zitten in seizoen 3, zoals we al gewend waren van de vorige 2 seizoenen. Zelfs van personages waar we al eens eerder een terugblik van hebben gezien.

Seizoen 3 was eigenlijk een beetje saai net zoals seizoen 2. Ik vond dat er niet echt iets spannends gebeurde of dat ik op het puntje van mijn stoel zat. Piper verandert in seizoen 3 waardoor ze niet aardig is, maar juist heel gemeen. Hopelijk wordt ze weer de oude in de rest van de seizoenen. Het verbaast mij wel hoeveel voorwerpen de gedetineerden in de serie kunnen verstoppen of naar binnen kunnen smokkelen. En hoe makkelijk dat ook gewoon gaat, telefoontjes, knuffels, scherpe dingen etc. Het einde van seizoen 3 was zeker weten wel mooi en had een interessante plot twist, wat het nog spannender maakt om seizoen 4 te gaan kijken :)

Orange Is the New Black kijken: https://www.netflix.com/nl/title/70242311