Beauty and the Beast

Gepubliceerd op 10 augustus 2021 om 14:00

De remake van de prachtige film Beauty and the Beast. Wanneer Belle in een groot kasteel terecht komt ontmoet ze een mysterieus wezen en voorwerpen die kunnen praten. Een magische roos behoudt een spreuk die alleen verbroken kan worden door liefde. Als dat niet gebeurt worden het mysterieuze wezen en de voorwerpen nooit meer een mens. 

Directed by: Bill Condon

Screenplay by: Stephen Chbosky

                           Evan Spiliotopoulos

Cast: Emma Watson

          Dan Stevens

          Luke Evans

          Josh Gad

Het verhaal

Een mooie dame genaamd Belle woont samen met haar vader in een klein dorpje. Een dominerende man genaamd Gaston wil met Belle trouwen maar zij wilt dat niet. Op een dag gaat haar vader weg om inkopen te doen en moet hij een rode roos voor Belle meenemen. Maar dan wordt haar vader achterna gezeten door wolven en komt hij bij een groot kasteel terecht. Dingen die in het kasteel gebeuren zijn mysterieus en de voorwerpen lijken wel te kunnen praten. Belle's vader gaat zo snel mogelijk weer weg en ziet dan een struik met rozen. Hij plukt een roos, maar wordt gepakt door een mysterieus wezen. Het paard van haar vader, Philppe, rent terug naar Belle. 

Belle merkt dat er wat aan de hand is en gaat terug naar het kasteel samen met Philippe. Belle vindt haar vader in het kasteel en het mysterieuze wezen. Belle noemt het wezen "het beest". Haar vader moet in het kasteel blijven omdat hij een roos heeft gestolen. Belle vraagt aan het beest of haar vader vrij mag zijn en dat zij dan in het kasteel blijft. Het beest vindt dat goed en laat haar vader gaan. Lumière, een kandelaar die kan praten, stelt Belle gerust en brengt haar naar een kamer. Dan blijkt dat er meer voorwerpen zijn die kunnen praten. Als Belle wil gaan slapen vindt ze de magische roos die zich in het kasteel bevindt. Het beest laat Belle schrikken en wordt boos op haar omdat ze niet aan de roos mag zitten. Belle gaat ervan door met Philippe en wordt even later aangevallen in het bos door wolven. Het beest schiet haar te hulp en redt Belle van de bloeddorstige wolven. Belle krijgt een andere kijk op het beest en ze krijgen langzaam een goede band en zelfs gevoelens voor elkaar. Maar Gaston doet er alles aan om te trouwen met Belle, zelfs als hij daarvoor iemand moet doden...

Personages

Wie had dat gedacht van Emma Watson, onderdeel geworden van de Disneyfamilie. Ik kreeg een beetje het gevoel of ik eigenlijk naar een volwassene Hermione zat te kijken. Belle en Hermione lijken eigenlijk wel op elkaar. Ze zijn allebei nieuwsgierig en eigenwijs. Dus de rol van Belle was perfect voor Emma Watson en ze lijkt ook nog eens op de personage. Over personages gesproken, The Bimbettes die altijd maar op Gaston verliefd zijn, waren lelijk! In de originele film vond ik ze altijd mooi en snapte ik eigenlijk nooit waarom Gaston niet naar die 3 meisjes omkeek. Hij wil altijd alleen maar met Belle trouwen. Maar nu snap ik dat wel als ik ze in de remake voorbij zie komen.  

De voorwerpen zoals Lumière en Mrs. Potts waren veel mooier geworden vergeleken met de animatiefilm. Ze waren sierlijker en realistischer, wat beter bij de remake past en bij de 18e eeuw. Plumette was een sierlijke witte pauw als een plumeau, veel beter dan in de originele Disneyfilm. Mrs. Potts zag er ook anders uit, maar haar vond ik juist leuker in de originele film. 

Tale as old as time

In Beauty and the Beast zijn natuurlijk ook bekende liedjes die niet te missen waren in de remake. Het lied van Gaston was saai, en dan bedoel ik vooral de choreografie. De mensen zaten vooral stil en bewogen alleen met hun armen. Ik had een hele spectaculaire scene verwacht met mannen die bierkannen in de lucht gooien en dat iedereen ging dansen, bijvoorbeeld een volksdans. Het lied "Be Our Guest" was prachtig gedaan met borden, glazen en servetten die in de lucht vlogen, net zoals in de originele film. Ook waren er een paar nieuwe liedjes in de remake. Telkens als ik de liedjes of orkestmuziek hoorde kreeg ik kippenvel, het gaf met een gevoel van vroeger dat ik op de bank zat met chips en fris en naar Belle en het Beest zat te kijken. 

Wat me ook verraste was dat we een stukje jeugd van Belle en het beest te zien kregen. En zelfs Belle's moeder kwam voor het allereerst in beeld. Dat vond ik een hele leuke toevoeging aan de remake. Het einde van de film was spectaculair en had een iets andere wending dan in de originele film. Conclusie de remake was een prachtige film van de originele animatiefilm: Beauty and the Beast. 

Beauty and the Beast kijken: https://www.disneyplus.com/nl-nl 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.