Vivo

Gepubliceerd op 8 augustus 2021 om 12:00

Wanneer het baasje van Vivo overlijdt, staat er een groot avontuur te wachten voor de kleine kinkajoe uit Cuba. Samen met Gabi gaat Vivo op reis om een liefdesboodschap te brengen naar een beroemde zangeres in Miami. 

Directed by: Kirk DeMicco

Screenplay by: Kirk DeMicco

                           Quiara Alegria Hudes

Cast: Lin-Manuel Miranda

          Ynairaly Simo

          Juan de Marcos González

          Gloria Estefan 

Alles voor de liefde

Vivo, een kleine schattige kinkajoe, woont samen met zijn baasje Andrés in het prachtige Havana in Cuba. Samen maken ze muziek in de straten van Havana en laten ze mensen glimlachen. Andrés krijgt een brief van zijn oude liefde Marta die een bekende zangeres is. Marta gaat stoppen en heeft haar laatste show in Miami. Ze heeft Andrés gevraagd om naar Miami te komen en met haar mee te zingen tijdens haar laatste show. Andrés maakt zich klaar om naar Miami te gaan, maar Vivo denkt daar anders over en wil niet dat hij gaat. Vivo gaat boos weg om af te koelen. Als Vivo terugkomt in het huis van Andrés blijkt hij niet meer te leven. Vivo vindt een muziekblad van Andrés, op het blad staat een liedje dat speciaal voor Marta is geschreven. Vivo verstopt zich stiekem in een koffer die wordt meegenomen door Gabi en haar moeder, de enige familie van Andrés. Als Gabi erachter komt dat Vivo het muziekblad aan Marta wil geven, gaat ze hem helpen. Maar dat gaat niet zo soepel. Wanneer Gabi en Vivo naar Miami gaan, maken ze een lange reis mee met veel tegenslagen. Ze doen er alles aan om het lied naar Marta te brengen. 

Cubaanse Stijl

Vivo is het schattigste animatie kinkajoetje die ik ooit gezien heb. Eerst dacht ik steeds dat hij een aapje moest voorstellen maar Vivo werd steeds een kinkajoe in de film genoemd. Maar eerlijk is eerlijk, hij kan ook op een aapje lijken. Vivo is ingesproken door Lin-Manuel Miranda, van Hamilton. Hij heeft ook de liedjes geschreven voor de film. Andrés is het baasje van Vivo in de film en word ingesproken door Juan de Marcos González, sommige kennen hem wel van de Buena Vista Social Club. Andrés deed mij eigenlijk een beetje denken aan Usnavi van In the Heights, met dat petje. En misschien kan dat ook wel een verwijzing zijn. Onder de Lin-Manuel Miranda fans, jullie snappen wel wat ik bedoel :) 

Maar dan nu even over de muziek van de film. De liedjes waren prachtig en paste bij de Cubaanse stijl van de film. Ik kreeg het gevoel of ik er op wilde gaan dansen. In het begin werden Vivo en Andrés ingeleid met een lied, waarbij er gerapt werd door Lin en het een vorm van praten/zingen werd. Gelukkig waren niet alle liedjes zo, want zelf vind ik dat in het begin nog wel leuk, maar later vermoeiend worden. En voor kinderen misschien dan niet makkelijk meer te volgen. Ook vond ik dat er een lied niet bij de film thuis hoorde. Het liedje had juist een pop stijl wat heel anders was dan de rest van de mooie liedjes in een latin stijl. De scene die erbij hoorde moest volgens mij een fantasie van een kind voorstellen. Zoals eenhoorns en suikerspinbomen, maar het was dus heel raar en ik zou daar zelf nachtmerries van krijgen als ik kind was hahahaha. Nee hoor, zo erg was die scene ook nou weer niet, elke fantasie van een kind is natuurlijk anders en mooi op zijn eigen manier :)

Liefde, muziek en cultuur

Vivo is een hele mooie film met 3D animatie en ook 2D animatie. Grappig voor kinderen met een leuk verhaal over liefde, muziek en cultuur. Er zitten mooie levenslessen in en dat een kind en een kinkajoe er alles voor over hebben om een liefdesliedje te brengen. En ook nog eens pret hebben, wat wil je nog meer!!! Vivo is te zien op Netflix. 

Vivo kijken: https://www.netflix.com/nl/title/81199052 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.