Orange Is the New Black - seizoen 2

Gepubliceerd op 4 augustus 2021 om 14:00

Het 2e seizoen van Orange Is the New Black, Piper zit nog steeds in de gevangenis en heeft haar eigen problemen net zoals de andere gedetineerden en de cipiers. Wanneer er een oude ex-gedetineerde terug komt lopen de spanningen hoog op tussen sommige vrouwen. Er komt een strijd tussen 2 moeders en hun dochters. Wie zal dat winnen...

Created by: Jenji Kohan

Cast: Taylor Schilling

          Micheal Harney 

          Kate Mulgrew

Based on: Orange Is the New Black: My Year in a Women's Prison by Piper Kerman

De strijd 

Nadat Piper in gevecht was met Tiffany Doggett en haar flink toegetakeld heeft, moest ze haar tijd uithouden in de isoleercel. Op een dag wordt Piper naar een andere gevangenis over geplaatst zonder dat ze weet waarom. Daar komt ze Alex Vause tegen en die vertelt haar dat ze moeten getuigen vanwege medeplichtigheid aan drugshandel. Alex vertelt dat Piper moet liegen bij de hoorzitting en ze doet dat uiteindelijk ook. Dan blijkt dat Alex de waarheid heeft vertelt en wordt vrijgelaten. Piper is boos en wordt teruggestuurd naar de gevangenis waar ze eerst zat. 

Piper is blij om terug te zijn en begint een nieuwsbrief samen met Dayanara, Lorna en Flaca. Ondertussen werkt Red niet meer in de keuken en is ze een tuiniersclubje begonnen om zo spullen naar binnen te smokkelen. Maar er is ook een ex-gedetineerde genaamd Vee die sigaretten maakt met een paar andere gedetineerden en ze door verkoopt. Zo ontstaat er ruzie tussen Red en Vee, de strijd is begonnen. 

Nieuwe personages, vriendschappen en bloederige gevechten

Er zijn 2 nieuwe personages te zien in seizoen 2. De eerste is Vee een ex-gedetineerde. Ze kent Taystee van toen ze allebei nog niet in de gevangenis zaten. Vee begint samen met Taystee, Crazy Eyes, Cindy en Janae een handel in sigaretten. De tweede is Brook Soso, ze is nieuw in de gevangenis. Ze is net zoals Piper in seizoen 1, een kleine puppy die een groot avontuur staat te wachten. Iedereen vindt Soso irritant, omdat ze zoveel praat. Miss Claudette (roommate van Piper) komt in seizoen 2 niet meer voor. Ze had een cipier bij de nek gegrepen en werd naar de isolatiecel gestuurd. Dogget en Healy krijgen na het incident met Piper een vader-dochter relatie. Ik vind dat leuk om te zien hoe er van die vriendschappen ontstaan in de gevangenis, want het is er niet altijd rozengeur en maneschijn. 

Net zoals in seizoen 1 komen we in seizoen 2 van meerdere personages te weten waarom ze in de gevangenis zijn beland. Soms had ik het ook niet door dat we terug in de tijd waren. Dat was vooral bij Red en Vee, omdat hun in het verleden er niet anders uitzagen. Wat me ook nog opviel is dat de fysieke gevechten als een bloedbad eindigen en dit was in seizoen 1 niet zo. 

Conclusie 

Seizoen 2 vond ik een beetje saai vergeleken met seizoen 1. Er waren kleine problemen in seizoen 1. In seizoen 2 waren de problemen groter en werden niet in dezelfde aflevering opgelost. Verder heb ik veel gelachen om Crazy Eyes, Cindy en Taystee, hun humor is niet te missen in Orange Is the New Black. Wat vond jij van het 2e seizoen?

Orange Is the New Black kijken: https://www.netflix.com/nl/title/70242311 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.