Selena: The Series

Gepubliceerd op 14 juli 2021 om 18:00

Selena: The Series gaat over het leven van Selena Quintanilla. Het is een waargebeurd verhaal en het vertelt hoe ze beroemd werd en hoe haar leven eindigde. Een inspirerende serie die bestaat uit 2 delen. 

Created by: Moisés Zamora

Cast: Christian Serratos 

          Gabriel Chavarria 

          Ricardo Chavira 

Part 1 & 2

In deel 1 volgen we de jonge Selena en haar familie. Ze vormt een band met haar broer, zus en nog een paar anderen en noemen zich Selena y Los Dinos. De familie heeft het er in het begin zwaar mee om door te breken met de band en de vader van Selena, Abraham Quintanilla Jr, doet er alles aan om dat te laten lukken. Selena wordt verliefd op Chris Pérez uit de band, maar dit wordt niet geaccepteerd door haar vader. 

In deel twee gaan Selena en Chris stiekem trouwen. Abraham accepteert de trouwerij uiteindelijk en verwelkomt Chris in de familie. Selena, haar familie en de band worden bekender en brengen nieuwe nummers uit. Selena opent haar eigen boetiek en maakt toekomst plannen met Chris. Haar leven eindigt na een tragische dood. Selena's bekendheid zal nu voortgezet worden door de rest van haar familie. 

Kleine details

In de serie wordt de muziek gebruikt van Selena en gezongen door haarzelf. De muziek is vrolijk, leuk om mee te zingen en je kan er lekker op dansen. De serie wordt goed in beeld gebracht waardoor de kijker het verhaal van Selena Quintanilla snapt. De makers hebben zelfs aan de kleinste details gedacht. De echte optredens van Selena worden zo goed mogelijk nagemaakt. Zoek maar eens op Youtube Selena The Series Comparison.  Dan krijg je videos van de serie en het originele concert naast elkaar en kan je de gelijkenis zien. Super leuk, ik raad het aan om te doen. 

Echt gebeurd

Zoals ik al eerde zei is het een waargebeurd verhaal. Selena Quintanilla begon net beroemd te worden en werd toen vermoord door de manager van haar eigen fanclub. 

Na haar dood kwam Selena's laatste album uit: "Dreaming of you." Ze is op 16 april jarig en deze datum staat ook bekend als de Selena Dag om haar te eren. Er werd ook The Selena Foundation opgericht speciaal voor jongeren met problemen.

Haar familie heeft een museum opgericht die kan je bezoeken in Texas. 

Conclusie

Selena: The Series vond ik interessant om te zien. Eerlijk gezegd dacht ik dat het over Selena Gomez ging, want ik kende Selena Quintanilla nog niet. En daardoor is de serie ook leerzaam en wordt Selena's bekendheid en muziek nog steeds voortgezet in de toekomst. Ik vind de muziek ook mooi en leuk! Selena: The Series is te zien op Netflix. Wat vond jij van de serie? Laat het weten hieronder in de reacties. 

Selena: The Series kijken: https://www.netflix.com/nl/ 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.