Cherry

Gepubliceerd op 15 maart 2021 om 13:00

In de nieuwe film van The Russo Brothers, volgen we het leven van Cherry. Zijn leven wordt een chaos nadat hij de liefde van zijn leven ontmoet. Cherry besluit om het leger in te gaan. Daarvan houdt hij een posttraumatische stressstoornis aan over en wordt verslaafd aan drugs. 

Directed by: Anthony Russo

                      Joe Russo

Written by: Angela Russo-Otstot

                    Jessica Goldberg

Cast: Tom Holland

          Ciara Bravo 

Based on the novel by: Nico Walker 

De Kers op de Taart

Cherry staat op het punt om een bank te overvallen. Als hij binnenkomt, vraagt hij aan de vrouw achter de balie om geld. Op dat moment krijgt hij een flashback uit 2002 wanneer hij de liefde van zijn leven leerde kennen. Cherry is helemaal verliefd op Emily, als hij haar daarmee confronteert loopt ze bij hem weg. Later vertelt Emily dat ze in Canada wilt studeren en niet verder samen kan met Cherry en de relatie die ze hebben. Cherry's hart is gebroken en sluit zich aan bij het leger. Na zijn werk in de bar zit Emily in zijn kamer en zegt dat ze ook van hem houdt en niet naar Canada gaat. Cherry vertelt haar dat hij zich al bij het leger heeft aangesloten. Emily schrikt, maar vindt het later oké. Ze trouwen voordat Cherry weg moet. 

Het is 2003, Cherry zit bij het leger en ontmoet Jimenez. Een jongen die in het leger is gegaan omdat zijn vriendin zwanger is zodat hij meer geld verdient voor zijn gezin. Ze worden allebei een hospik. Jimenez overlijdt later als de auto ontploft waar hij in zit. In 2005 komt Cherry terug. Hij heeft de oorlog overleeft en gaat samenwonen met Emily. Het gaat slechter met Cherry, hij krijgt woedeaanvallen en heeft nare dromen over zijn tijd in de oorlog. Dan begint hij aan drugs. Emily is het helemaal zat en begint ook aan drugs.

Cherry werkt voor een drugsdealer genaamd Black. Hij moet voor Black op een kluis met drugs passen. Emily overtuigt Cherry om de kluis open te maken. Er zit een grote voorraad aan drugs in. Als er een handlanger van Black langskomt ziet hij dat de kluis open is gemaakt en leeg is en vraagt om geld. Cherry gaat een bank overvallen om hem terug te betalen. Ze hebben nog geld over en kopen daar drugs van. Als het geld op is, overvalt Cherry nog meer banken. Op een dag komt Black bij zijn huis. Cherry, wordt gemanipuleerd door Black. Cherry overvalt nog een bank om Black af te betalen en maakt dan een belangrijke keuze.... 

Details

In Cherry zitten heel veel details. Er worden dingen gezegd en in beeld gebracht die naar iets anders verwijzen. Zo komt er nog iemand in voor die vele van jullie zullen herkennen als je fan bent van Tom Holland ;). Het is interessant in beeld gebracht, ondersteunend met een voice-over van Cherry. Hij vertelt zijn gedachten in de film, waarbij hij naar de camera kijkt en de kijker mee trekt in het verhaal. En zo blijft het beeld niet alleen in een 16:9 formaat, maar gaat het ook naar een 4:3 formaat. De Russo Brothers vertonen de film zo op een kunstige manier.

All in One

De film heeft eigenlijk alles: liefde, misdaad, drama etc. De liefde tussen Emily en Cherry zie je duidelijk in de film. Het is Emily en Cherry "against the world". Het doet me een beetje denken aan de liefde tussen Baby en Debora in Baby Driver. Baby houdt net zoveel van Debora als Cherry van Emily. Dat soort liefde heeft iets magisch, waardoor het interessant wordt om de film te gaan kijken. 

Cherry is te zien op Apple TV+. Wat vond jij van de film? En waarom? Ik ben toch wel benieuwd naar jullie mening. Dus vertel ze hieronder in de reacties!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.