Janneman Robinson & Poeh

Gepubliceerd op 24 maart 2021 om 15:00

Poeh en zijn vriendjes gaan op avontuur in de film Janneman Robinson & Poeh. Nadat Christopher Robin (Janneman Robinson) een volwassene is geworden is hij zijn verbeeldingskracht verloren. Poeh en zijn vriendjes komen Christopher helpen om weer in magie te geloven. 

Directed by: Marc Forster 

Written by: Alex Ross Perry

                    Tom McCarthy

                    Allison Schroeder

Cast: Ewan McGregor 

          Hayley Atwell

          Jim Cummings

Opgegroeid tot een Volwassene

Christopher Robinson heeft van Poeh en zijn vriendjes afscheidt genomen, omdat hij naar een kostschool werd gestuurd. Vele jaren later is Christopher opgegroeid tot een volwassene, heeft een gezin en is een hardwerkende man geworden. Hij gaat met zijn gezin een weekendje weg, maar dan zegt zijn baas dat Christopher nog werk te doen heeft en kan dus niet mee. Als Christopher op een bankje in het park zit, hoort hij achter zich een stem die hem bekend voorkomt.

Het is Poeh!!! Poeh is naar Christopher Robin gekomen en vertelt dat al zijn vriendjes weg waren toen hij wakker werd. Christopher vind het maar best en gaat naar zijn oude huis om Poeh terug te brengen. Als Christopher Poeh heeft teruggebracht wordt hij betrapt door zijn gezin die in zijn oude huis verblijft. De vrouw van Christopher vraagt of hij blijft. Christopher besluit om terug te gaan naar Londen voor zijn werk. Als zijn dochter Madeline buiten gaat spelen komt ze Poeh en zijn vriendjes tegen. Poeh vertelt dat Christopher zijn belangrijke papieren is vergeten voor zijn werk. Madeline, Poeh en zijn vriendjes gaan op reis naar Londen om de papieren op tijd terug te geven aan Christopher voordat het te laat is. 

Voor jong en oud 

Deze film is niet alleen leuk voor kinderen om te zien, ook voor jongeren, volwassenen en ouderen. Het allereerste boek van Winnie the Poeh verscheen in 1926. Het bestaat dus al meer dan 90 jaar. Elk kind heeft wel eens een knuffel gehad of een film gezien van Poeh. De film die ik altijd het meeste keek was Poeh's Lollifanten film. Over een schattig olifantje die beste vrienden wordt met Roe.

Maar in de film Janneman Robinson en Poeh, laat het eigenlijk de werkelijkheid zien van ouder worden. Als kind hield je van Winnie the Poeh en naarmate je ouder wordt neem je er afstand van. Dat is heel normaal en heeft ieder mens in het leven. Maar als je naar deze film kijkt komen de mooie herinneringen naar boven toen je een kind was en wat jij allemaal hebt beleeft met Poeh en zijn vriendjes.

Deze film is niet in animatie, Poeh en zijn vriendjes hebben een 3D stijl en zien er zacht en pluizig uit. Dat is toch wel eens leuk dan alleen maar in een animatie stijl. 

Conclusie

Ook al was ik vroeger niet zo'n grote fan van Winnie the Poeh, ik vond het altijd leuk om naar te kijken. Deze film laat een prachtige manier van ouder worden zien. Ik raad hem voor iedereen aan. Janneman Robinson en Poeh is te zien op Disney+