When We First Met

Gepubliceerd op 12 april 2021 om 14:00

3 jaar later nadat Noah zijn beste vriendin Avery heeft ontmoet, gaat ze trouwen met de knappe Ethan. Noah heeft spijt dat hij geen relatie met Avery heeft. Hij ontdekt dat een magische photo booth hem terug in de tijd brengt. Om ervoor te zorgen dat Avery verliefd op hem wordt, gaat hij telkens opnieuw de photo booth in.

Directed by: Ari Sandel

Written by: John Whittington

Cast: Adam DeVine

         Alexandra Daddario

Terug in de tijd

Het is 2014, Noah Ashby ontmoet Avery Martin op een Halloween feest. Ze worden beste vrienden. 3 jaar later is Avery met Ethan en vieren ze hun verlovingsfeestje. Noah is eigenlijk verliefd op Avery en gaat na het feest zijn verdriet wegdrinken in een bar. Hij gaat in een photo booth zitten en mompelt over de trouwerij. Noah wordt wakker in zijn kamer zonder te weten dat hij door de photo booth terug is gestuurd naar 2014. Als hij op straat loopt komt hij Carrie, de kamergenoot van Avery, tegen. Ze herkent hem niet en vindt het raar waarom Noah zoveel over haar weet. Dan komt Noah er achter dat hij door de photo booth is teruggestuurd naar 2014. Hij probeert verliefd te worden op Avery, maar dit mislukt telkens. 

Als Noah na de zoveelste keer is teruggestuurd is het hem gelukt. Hij heeft een groot huis, mooie auto en een relatie met de liefde van zijn leven. Als ze hun verlovingsfeestje vieren, vindt hij Avery en Ethan in de badkamer. Ethan is ziek en Noah wil hem naar huis brengen. In de auto vertelt Ethan dat hij verliefd is op Avery en andersom ook. Noah begrijpt nu dat hij eigenlijk geen kans maakt bij Avery. Hij maakt een goede keuze waarbij hij ook zelf zijn grote liefde vindt. 

Origineel

Het is een origineel idee, om een film te maken waar je telkens terug in de tijd wordt gestuurd. Het komt al vaker voor. Groundhog Day en Happy Death Day zijn ook 2 films waar de protagonist telkens wordt teruggestuurd in het verleden. Meestal blijft de tijd stil staan en beleeft de protagonist de dag elke keer weer opnieuw. Het gaat erom dat er iets wordt veranderd of iets wordt opgelost. En het is ook best een leuk idee om het als film te doen. Er gebeurt telkens hetzelfde, maar ook weer nieuwe dingen. De protagonist beleeft dus elke dag opnieuw, waardoor het soms niet uitmaakt wat je doet als je telkens dezelfde dag beleeft. 

Conclusie

Ik vond When We First Met een grappige film met een goed origineel idee. Het is voor iedereen wel een leuke film om te kijken. Vooral als je van dit soort films houdt waar je elke keer dezelfde dag beleeft. When We First Met is te zien op Netflix!!!