Emma

Gepubliceerd op 6 mei 2021 om 14:00

De jonge dame Emma Woodhouse houdt ervan om haar single vrienden aan elkaar te koppelen. Maar dan blijkt ze ook zelf gevoelens te krijgen voor een charmante man. 

Directed by: Autumn de Wilde

Written by: Eleanor Catton

Cast: Anya Taylor-Joy

          Johnny Flynn

          Josh O'Connor

Based on the book: Emma from Jane Austen

Lady Emma 

Emma's gouvernante gaat trouwen met meneer Weston. Ze beschouwt zichzelf als een koppelaar en gaat ervan uit dat zij ervoor gezorgd heeft dat de Westons elkaar gevonden hebben in de liefde. Emma ontmoet Harriet Smith, een verlegen meisje die opkijkt naar een mooie jonge dame zoals Emma. 

Emma probeert Harriet te koppelen aan meneer Elton. Dit mislukt al snel. Na een diner gaat iedereen naar huis, Emma stapt in een koets en Elton komt bij haar zitten. Hij bekent dat hij al heel lang verliefd is op Emma, maar zij wijst hem af. Ze probeert Harriet aan Frank Churchill te koppelen, maar ook hij wendt zich liever tot Emma. Harriet vertelt tegen Emma dat ze iemand heeft gevonden die ze leuk vindt. Als Emma de naam hoort, blijkt dat ze ook gevoelens heeft voor die man. 

Jane Austen

De film is gebaseerd op het boek Emma van de bekende auteur Jane Austen. In de 18e eeuw heeft Jane veel bekende boeken geschreven, zoals Pride and Prejudice. Haar boeken worden ook veel verfilmd. Clueless is een film die iedereen wel kent. Het blijkt dus dat deze film ook is gebaseerd op het boek Emma. Alleen dan met andere personages en in een moderne versie. 

Kostuumdrama

Ik hou van goede kostuumdrama's: Victoria, Reign, en ook Emma. Het is mooi om te zien hoe de wereld vroeger was. Al weet ik niet of het zo fijn zou zijn om de hele dag in een jurk rond te lopen :).                     De kostuums, decor en make-up zijn op een deftige manier verwerkt, die het plaatje compleet maken naast het verhaal. Hoe bijzonder dat je verschillende locaties kan omtoveren in een 18e eeuws decor. En dat wij als kijker nog steeds mee terug kunnen naar een tijdperk die al lang voorbij is. 

Emma is een interessante film over een jonge dame en de liefde, met de getalenteerde Anya Taylor-Joy in de hoofdrol. Emma raad ik voor iedereen aan, vooral als je van kostuumdrama's houdt zoals ik. Wat vond jij van de film? Laat het weten hieronder in de reacties. 

Wil je de film kijken?

https://www.pathe-thuis.nl/film/32686/emma 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.