Mulan

Gepubliceerd op 13 mei 2021 om 13:00

Ga mee op avontuur in de live-action film: Mulan. Nadat de bewoners een brief hebben gekregen van de Keizer, waarin staat dat elke familie een man moet opgeven om mee te gaan vechten tegen Bori Khan. Dan besluit Mulan zich te vermommen als man, zodat haar vader het niet hoeft te doen. 

Directed by: Niki Caro

Written by: Rick Jaffa 

                     Amanda Silver 

Cast: Liu Yifei

          Donnie Yen 

          Yoson An

Het verhaal 

Mulan woont samen met haar ouders en haar zus. Het is belangrijk dat ze een man vindt en gaat trouwen. Het is zo ver, ze maakt zich klaar om gekoppeld te worden met een man. Bij de koppelaar loopt het mis, Mulan wordt als een schande voor de familie gezien en zal niet gekoppeld worden aan een man. Dan komt er een groep soldaten die een bericht van de keizer hebben voor de inwoners. Uit alle familie's moet een man meehelpen met het gevecht van Bori Khan. Mulan heeft geen broers, haar vader stapt naar voren en vertelt dat hij zal meedoen met het gevecht. Mulan, haar zus en haar moeder maken zich zorgen om hun vader. Zijn been functioneert niet meer door een vorig gevecht tegen het noorden van China. Deze keer zal hun vader te zwak zijn om te vechten en niet terugkomen. 

Mulan besluit om mee te vechten tegen Bori Khan, ze vermomt zich als man en gaat zonder dat iemand het weet op reis om in te vallen voor haar vader.

Waar is Mushu?

Mushu het draakje dat Mulan helpt tijdens haar reis in de animatie film, is niet te zien in de live-action film. De regisseur van de film, Niki Caro heeft hier bewust voor gekozen. Mulan zou een band moeten krijgen met haar medesoldaten, hoe geliefd Mushu ook is. Het is jammer dat Mushu er niet in zit, maar ik snap ook de keuze van Niki. Voor een live-action film is het ook een goede keuze dat alles realistisch overkomt. 

Er is ook een nieuw personage te zien in de live-action film. Haar naam is Xian Lang en ze is een krachtige heks die samenwerkt met Bori Khan. Xian Lang kwam voor mij over als een sterke vrouw die eigenlijk onafhankelijk wil zijn, maar Bori Khan heeft haar in zijn macht.

Verschil 

Ook is er verschil tussen de live-action film en de animatie film. In de live-action film heeft Mulan een jongere zus. Terwijl ze in de animatiefilm enig kind is. Ook is er verschil in scenes en missen er karakters of zijn er juist nieuwe karakters bijgekomen. Disney heeft ook een verrassing voor je als je de film gaat kijken. Er is namelijk een acteur in de live-action te zien, die een karakter in de animatiefilm heeft ingesproken. 

Verder vond ik Mulan een hele mooie film om naar te kijken, de muziek is magisch en de kostuums zijn prachtig. Mulan is te zien zonder vip-toegang op Disney+. Wat vond jij van de film? Laat het hieronder weten in de reacties. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.