Soul

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 14:00

In de magische film Soul, nemen we een kijkje in het leven van Joe Gardner. Nadat hij een leuke opdracht heeft gekregen die zijn leven zal veranderen, krijgt Joe een ongeluk en belandt hij in de hemel. 

Directed by: Pete Docter 

Written by: Pete Docter 

                     Mike Jones

Cast: Jamie Foxx

         Tina Fey 

The Great Before

Joe Gardner is een muziekleraar op een school in New York. Hij krijgt de kans om in de beste Jazzclub van New York te spelen met een hele goede artiest. Joe is blij en loopt op straat, maar hij let niet op het verkeer en krijgt een ongeluk. Joe wordt wakker als een klein blauwgekleurde wezen die op een zwarte trap staat die leidt naar The Great Beyond (hiernamaals). Joe wil nog niet naar The Great Beyond en probeert te ontsnappen. Hij valt van de trap en komt in The Great Before terecht. Dat is voor zielen die zich ontwikkelen voordat ze naar Aarde gaan. 

Joe ontmoet daar 22. Een ziel die het leven op Aarde niet ziet zitten en wat daar nou zo leuk aan kan zijn. Ze blijft liever een ziel dan dat ze naar Aarde gaat. Voordat alle zielen naar Aarde gaan, moeten ze op zoek naar hun vonk (voetbal, dans enz.) Joe helpt 22 om opzoek te gaan naar haar vonk, zodat zij een pas krijgt om naar Aarde te gaan die ze dan aan Joe kan geven. Dit lukt niet en ze gaan naar de Lost Zone (zielen die op Aarde teveel bezig zijn met een ding in hun leven). Daar ontmoeten ze Moonwind. Hij helpt ze om het lichaam van Joe terug te vinden op Aarde. Het lukt ze om het lichaam van Joe te vinden die nog in coma in het ziekenhuis ligt. Joe springt in het gat, maar botst tegen 22 aan waardoor zij ook meevalt. 

Joe wordt wakker en de bruin/zwarte kat die bij hem ligt ook. Alleen zit Joe niet in zijn eigen lichaam, maar in de lichaam van de kat. Ja en je raad het al, 22 zit in het lichaam van Joe. Ze proberen Moonwind te vinden om Joe in zijn eigen lichaam te zetten. Maar 22 maakt kennis met het leven op Aarde en krijgt twijfels of ze nog wel terug wilt naar The Great Before. 

Een film waar je van leert 

Soul is een hele goede film waar je van kan leren, vooral voor kinderen. Het laat kinderen zien hoe we als zielen karakters krijgen en naar Aarde komen. En waar we heen gaan als we aan het einde van ons leven zijn gekomen en ons doel hebben bereikt. Zo wordt het door een film, makkelijk om uit te leggen aan kinderen waar we nou daadwerkelijk heen gaan. Ook in Inside Out, laat het voor kinderen zien hoe we denken en welke emoties we hebben. 

Het is niet alleen voor kinderen een film waar je van leert, maar ook voor ons. De film laat zien dat je eigenlijk ook moet genieten van het leven. Dus neem nog eens lekker een stuk pizza zoals 22. Als je er maar van geniet. En als je je doel niet hebt bereikt, heb je nog in ieder geval van het leven genoten. 

Conclusie

Ik vond Soul een hele mooie film. Disney doet dat goed door films te maken waar plezier in zit en waar je iets van kan leren.

Jammer dat Soul meteen naar Disney+ is gegaan in plaats van dat het in de bioscoop te zien was. Niet iedereen heeft Disney+ om het te kunnen bekijken, maar ze konden ook moeilijk de film uitstellen. Wie weet hoelang het nog gaat duren voordat we echt weer normaal kunnen leven. Maar we houden het positief door naar prachtige films te kijken zoals Soul. 

Soul is een prachtige film voor jong en oud. Je kan de film bekijken op Disney+. Wat vond jij van de film? Laat het hieronder weten in de reacties. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.