The Prom

Gepubliceerd op 16 december 2020 om 15:00

Regisseur: Ryan Murphy

Scenario: Bob Martin

                 Chad Beguelin

Cast: Meryl Streep

          James Corden

          Nicole Kidman

          Jo Ellen Pellman

 

The Prom, een prachtige film over toneelsterren die een lesbisch meisje helpen om een feest te krijgen waar ze kan zijn wie ze is. 

Het verhaal

Een groep toneelsterren uit New York krijgen onverwachts een crisis in de hand doordat hun Broadway- shows een grote flop zijn in de media. Hierdoor eindigt hun carrière, maar dan vind Angie Dickinson (Nicole Kidman) op internet een bericht over een middelbare scholier Emma Nolan (Jo Ellen Pellman) uit Indiana. Emma mag niet naar het bal met haar vriendin Alyssa Greene (Ariana DeBose), omdat ze lesbisch is. Angie gaat samen met Dee Dee Allen (Meryl Streep), Barry Glickman (James Corden) en Trent Oliver (Andrew Rannells) op pad om Emma te helpen en om hun carrière een nieuw leven te geven. Maar dit gaat niet zoals gepland. 

Personages 

In deze film zitten veel personages die allemaal een belangrijke rol spelen. Wat ze zeggen heeft later invloed in de film. Ze hebben allemaal hun eigen karaktereigenschappen. Emma Nolan is een lesbisch meisje en het vriendinnetje van Alyssa Greene. Emma is dapper en durft haar zelf te zijn. Het maakt niet uit wat anderen van haar denken. Alyssa daarentegen houdt het voor haar en is bang voor de mening van anderen. Vooral voor haar moeder Mrs. Greene (Kerry Washington). Ze moet van haar perfect zijn zoals alle anderen. En dan hebben we de toneelsterren; Meryl, James, Nicole en Andrew. Het is een goede

match. Ze spelen een ouderlijke rol voor Emma. Ze weten al veel van het acteerleven en proberen opnieuw beroemd te worden. Ze zijn er voor Emma en geven advies. Ze hebben een glamoureuze uitstraling met fantastische kleding. 

Muziek

The Prom heeft ook muziek in de film. Het is een Broadway musical uit 2018 die verfilmd is in een moderne jasje. De muziek die ze gebruiken is gaaf en brengt de magie naar boven. Ik vond niet alle liedjes even leuk, soms hadden ze een hele moeilijke tekst en waren ze moeilijk mee te zingen. Sommige waren super leuk en krijg ik niet meer uit mijn hoofd :) De liedjes hadden allemaal een eigen thema met matchende kleding en mooie kleuren licht. Op verschillende locaties werd er gezongen. Op school, in het winkelcentrum, maar ook thuis op de bank. 

Conclusie

Ik vond The Prom een magische film. Het einde was geweldig, ik had het wel iets spectaculairder verwacht, maar alsnog mooi met een prachtige Prom waar elk meisje wel van droomt. Ik hou van de muziek en wilde meteen mee dansen. Het thema is prachtig met mooie kleuren en glitter en glamoureuze kleding. 

The Prom, een mooie familiefilm voor jong en oud. Te zien op Netflix.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.