Mijn beste vriendin Anne Frank

Gepubliceerd op 4 mei 2024 om 11:00

Anne Frank is de beste vriendin van Hannah Goslar en zijn elkaars steun en toeverlaat tijdens de periode van de Tweede Wereldoorlog. Deze film beschrijft hun vriendschap en hoe Hannah haar beste vriendin nog voor een laatste keer ziet. 

Directed by: Ben Sombogaart 

Screenplay by: Paul Ruven

                             Marian Batavier 

Cast: Josephine Arendsen

          Aiko Beemsterboer

Based on: Het boek "Anne Frank, mijn beste vriendin" by Alison Leslie Gold over de herinneringen van                                       Hannah Goslar

Het verhaal

Hannah en Anne zijn beste vriendinnen. Ze hebben steun aan elkaar tijdens de periode van de Tweede Wereldoorlog. Samen zijn ze lid van een meidenclub en noemen zichzelf de kleine beer. Op een dag doet Anne anders tegen Hannah en doen de meisjes van de club gemeen tegen haar. Ondanks dat blijven ze beste vriendinnen. Als ze alleen bij het kantoor van Anne's vader zijn, gaan ze naar het achterhuis en vinden ze het raar dat er allemaal spullen staan van Anne en haar familie. De twee krijgen ruzie en Hannah gaat boos weg. Als Hannah later op een andere dag naar Anne's huis gaat, is de familie weg. Hannah weet niet dat Anne dan al ondergedoken zit. Hannah komt zelf met haar jongere zusje terecht in het concentratiekamp van Bergen-Belsen. Ze ontdekt dat Anne in het kamp ernaast zit en probeert contact met haar te maken. Hannah riskeert haar leven in de hoop haar beste vriendin te helpen. 

Het leven van Hannah

In de film wordt op een niet-chronologische manier het verhaal verteld. Daar bedoel ik mee dat we scenes van Anne en Hannah krijgen en Hannah's tijd in het concentratiekamp door elkaar heen. Hannah had het iets gemakkelijker in het concentratiekamp waar zij zat dan Anne. Dat krijgen we duidelijk te zien. Deze film geeft een duidelijk beeld over de vriendschap van Hannah en Anne, ook al heeft dat zo zijn uitdagingen en hebben ze wel eens ruzie. Wat heel normaal is voor een vriendschap. Verder krijgen we meer het leven van Hannah te zien en over haar familie. Zo heeft ze een kleine zusje genaamd Gabi. Hannah had ook een moeder, een vader en er was nog een broertje of zusje op komst. Maar haar ouders en de baby hebben het helaas niet gehaald. 

Mooi en emotioneel

Films over deze onderwerpen zullen altijd emotioneel blijven. Ik vind het mooi om te zien hoe twee mensen steun aan elkaar hadden tijdens zo'n vreselijke tijd en dat dit gedeeld wordt met de wereld. Hannah komt erachter dat Anne in het kamp ernaast zit en probeert contact met haar te leggen. Ook al heeft Hannah de mogelijkheid gekregen om uit het kamp weg te gaan, ze kiest voor haar vriendschap met Anne en zal er alles aan doen om te helpen. Op dat moment is er een duidelijke karakterontwikkeling te zien. Ook is er een scene waarin Anne samen met Hannah in het achterhuis is en voor hun ontwetend dat Anne daar zal onderduiken, maar voor de kijker al lang duidelijk. Mijn beste vriendin Anne Frank was een mooie en emotionele film over de sterke vriendschap tussen Hannah en Anne. 

De film kijken: https://www.primevideo.com/dp/amzn1.dv.gti.2fcf8a0d-c5d5-4e42-9d08-efba822b40b1?autoplay=0&ref_=atv_cf_strg_wb 

De film kijken op Netflix: https://www.netflix.com/nl/title/81248111?source=35 

Videoland: https://www.videoland.com 

Pathé Thuis: https://www.pathe-thuis.nl/film/33795/mijn-beste-vriendin-anne-frank 

Ter nagedachtenis aan alle slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog.