Young Sheldon

Gepubliceerd op 6 april 2024 om 11:00

In Young Sheldon volgen we de familie Cooper, hun zoon Sheldon Cooper is een genie en gaat op zijn 9e al naar de middelbare school. Voor zijn oudere broer Georgie is dat niet zo leuk en zit met hem opgescheept in de klas. Deze serie gaat over de enige echte Sheldon Cooper van The Big Bang Theory. De serie laat zien hoe zijn leven en dat van zijn familie was, voordat The Big Bang Theory begon. 

Created by: Chuck Lorre

                       Steven Molaro 

Cast: Iain Armitage

           Zoe Perry

           Lance Barber 

           Montana Jordan

           Raegan Revord

           Annie Potts

Based on: The Big Bang Theory by Chuck Lorre en Bill Prady

De familie Cooper

Sheldon Cooper begint op zijn 9e aan de middelbare school en hij is hoog begaafd. De serie volgt hem en zijn familie. Zo gaat Sheldon van comic books houden en games. Hij ontmoet een ander meisje genaamd Paige, die ook net zo slim is als Sheldon. Als Sheldon 11 jaar wordt studeert hij af van de middelbare school en gaat naar een universiteit in Texas om daar zijn studie voort te zetten. 

Naast dit laat de serie ook momenten zien van andere gezinsleden, zoals Missy. De tweelingzus van Sheldon, die zich soms als een buitenstaander voelt, ouder wordt en de puberteit in gaat. Meemaw, de wel bekende oma van Sheldon en verliefd wordt op een professor. Mary, de moeder van Sheldon die bij de plaatselijke kerk werkt en zich soms zorgen maakt over Sheldon. Al deze kleine bijzaken zijn belangrijk en laat zien hoe de familie zich ontwikkeld door de seizoenen heen. Daarnaast laat het zien hoe Sheldon uiteindelijk geworden is en hoe we hem allemaal kennen van The Big Bang Theory.

Flashbacks

Jim Parsons, is de acteur die Sheldon Cooper speelt in The Big Bang Theory en is ook in deze serie terug te vinden als de verteller (voice-over). Hij vertelt over de momenten uit zijn leven toen hij nog een kind was en hoe dit invloed had op hem of zijn familie en vrienden. De afleveringen zijn een soort flashbacks naar Sheldons leven voordat Big Bang begon. Ook vertelt Jim als volwassene Sheldon soms hoe zijn leven verder ging na The Big Bang Theory. 

Komisch

De serie is komisch. De verhalen die terug komen in de afleveringen, daaruit kan elk gezin zich in herkennen, je kind wordt verliefd, studeert af etc. In Young Sheldon houden ze de humor erin net zoals bij The Big Bang Theory. Persoonlijk vind ik dat de serie veel humor heeft en kijk ik er al lang naar. De serie begon in 2017 en inmiddels is het laatste seizoen aangebroken. Er zijn 6 seizoenen en het 7e seizoen (de laatste) is nog bezig. Ik keek het al vanaf het begin, elke avond was Young Sheldon op de tv. Destijds had ik ook alles gezien van The Big Bang Theory. 

Een topcast

Het is echt een topcast wat in de serie speelt. De acteurs, Iain Armitage, Raegan Revord en Montana Jordan waren destijds nog heel jong en een kind in de serie. Toen was het acteerwerk al goed en door de seizoenen heen nog steeds. Elk personage heeft een bepaald karakter, Iain brengt het personage Sheldon Cooper heel goed over. De cast brengt voornamelijk emoties interessant over op het beeld. Ze spelen veel met emoties en gezichtsuitdrukkingen, voornamelijk de vader George. Acteur Lance Barber brengt dat veel over. De meeste karakters uit Young Sheldon hebben we ook al leren kennen in Big Bang. Tot mijn verbazing is er weinig verschil, in hoe ze de bestaande karakters al spelen, omdat het andere acteurs zijn. Heel grappig is dat Zoe Perry de moeder speelt in Young Sheldon, maar dat haar moeder Laurie Metcalf; de moeder van Sheldon in de Big Bang heeft gespeeld. Alle 6 seizoenen kan je bekijken op HBO Max en Videoland. Het 7e seizoen loopt nu nog en is te zien op de tv. Wat vind jij van Young Sheldon?

Young Sheldon kijken: https://play.hbomax.com/page/urn:hbo:page:GXyL-rA27qcJ6pQEAAADP:type:series?source=googleHBOMAX&action=open 

Op Videoland kijken: https://www.videoland.com/nl/ 

Trailer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.