Coming 2 America

Gepubliceerd op 21 oktober 2023 om 11:00

Na meer dan 30 jaar is Coming to Amercia terug met het tweede deel. Akeem is nu koning en heeft geen zoon die de troon kan opvolgen. Het blijkt dat hij een onwettige zoon heeft in Queens die de troon wel kan opvolgen. Akeem gaat samen met zijn beste vriend Semmi naar Queens om zijn zoon te vinden. 

Directed by: Craig Brewer

Screenplay by: Barry W. Blaustein

                             David Sheffield

                             Kenya Barris

Cast: Eddie Murphy

           Arsenio Hall

           Jermaine Fowler

          Shari Headley

Terug naar Queens

Koning Akeem woont met zijn drie dochters en vrouw in het prachtige kasteel van Zamunda. Akeem heeft geen zonen die de troon kunnen opvolgen. Generaal Izzi biedt zijn zoon aan om met de oudste dochter van Akeem te trouwen. Akeem en zijn dochter willen dit niet en slaan het aanbod af. De vader van Akeem vertelt dat hij een onwettige zoon heeft in Queens. Akeem en zijn beste vriend Semmi gaan terug naar Queens om zijn zoon te vinden. Ze vinden zijn zoon genaamd Lavelle en nemen hem mee terug naar Zamunda. De vrouw van Akeem en zijn dochters zijn geschokt met het nieuws. Akeem leidt Lavelle op over het koningschap, zodat hij een echte prins wordt. Generaal Izzi komt weer terug en biedt zijn dochter aan om te trouwen met Lavelle. Lavelle keurt het goed en Akeem ook. Lavelle leert over het volk en het koningschap. Hij ontmoet een kamermeisje waar hij een goede band mee krijgt. Lavelle moet een moeilijke beslissing nemen, wat is goed voor Zamunda of voor hem zelf?

Terugkerende personages

Coming to America gaat over Akeem die moet trouwen, maar hij wil een partner met ambities. Dus hij gaat naar Queens toe samen met zijn beste vriend Semmi. Na zoveel jaar zijn ze terug, maar er is niet veel veranderd in Zamunda. Dit keer is het zijn zoon die wordt opgeleid tot prins en moet trouwen. Had de tweede deel eerder moeten komen? Of misschien meerdere delen? Eddie Murphy op een komische manier op het grote scherm werkt altijd wel. Akeem heeft drie dochters en is nog steeds met dezelfde vrouw genaamd Lisa, waar hij in deel één verliefd op werd. De meeste acteurs die in het eerste deel van de film speelden zijn terug in deel twee. Zoals de schoonvader van Akeem (John Amos), zijn beste vriend (Arsenio Hall) en de mannen uit de kapperszaak. Deze personages worden gespeeld door Eddie Murphy zelf, maar dan heeft ieder een ander uiterlijk en persoonlijkheid. Eigenlijk net zoals de Nederlandse Jandino Asporaat dat ook doet. De meeste acteurs waren nog jonge babytjes in de eerste film (niet letterlijk) en zijn nu allemaal wat ouder geworden door de jaren heen. Daarbij is deze film ook iconisch en een jeugd dingetje voor de generatie uit die tijd. Zelf was ik ook nog vrij jong toen ik Coming to America voor het eerst zag. 

Identieke scenes

Het verhaal was interessant en amuserend. Akeem heeft geen zoon die de troon kan opvolgen, maar blijkt een onwettige zoon te hebben in Queens! Hoe verzin je het. Hij wordt opgeleid tot prins en moet trouwen. Net zoals zijn vader, wil Lavelle een partner waar hij van houdt en dat diegene ambities heeft. Het leven in Zamunda is traditioneel, net zoals dit ook in de eerste film naar voren kwam. Een vrouw als koningin kan niet, terwijl de dochter van Akeem dit al heel haar leven wil. Hierdoor botst Akeem met zijn dochters en zijn vrouw in de film. 

Er zit veel humor in, dat is zeker niet te missen. Net zoals in de eerste film. Er zijn veel details en scenes die identiek zijn aan de eerste film. Ik heb zeker van het tweede deel genoten. Dit keer zagen we meer van Zamunda dan van Queens, maar de humor was hetzelfde. Wellicht kunnen we in de toekomst misschien nog een deel drie verwachten? De film is te zien op Prime Video. 

De film kijken: https://www.primevideo.com/dp/amzn1.dv.gti.2eaf5d39-5b0a-5c22-23ae-12e35b06285f?autoplay=0&ref_=atv_cf_strg_wb

Coming to America (deel 1) kijken: https://www.skyshowtime.com/nl/stream/movies/coming-to-america/39082fa8-550f-3d0b-99bb-3d9213be2ce8 

Trailer

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.